Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Говорейки за планиране на кухнята, обикновено мислим за уредите, мебелите, разположението. Обмисляме бюджета, правим компромиси с едни неща за сметка на други с една цел – да се радваме на комфортна и удобна кухня. Но има още един важен елемент, който често пренебрегваме, а той е изключително значение за успеха ни тук – качествените съдове.

Как да се грижите правилно за вашите съдове за готвене

Комплект от качествени тави и тигани е от съществено значение за всяка кухня. Но независимо дали комплектът, който им...

14/08/2017

От Readers Digest правят преглед на някои от най – добрите продукта, в които трябва да инвестирате. Защото понякога качеството няма цена, а един тиган или тенджера може да ни служат десетки години, което безспорно се изплаща.

Чугун

Тези съдове не трябва да миете никога в миялната машина

Миялната машина е изключителен уред и незаменим помощник на всяка домакиня. Много жени не могат да си представят живо...

12/05/2018

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Кухненските прибори от чугун са старомодни, но са сред най – качествените, които може да намерите на пазара. Те не само, че са изключително трайни, но и са един от най-безопасните варианти за готвене, защото не съдържа никакви вредни химикали, които биха могли да проникнат в храната. Чугунът е естествено незалепващ, нуждае е от само малко масло. С добра поддръжка ще ви служи цял живот.

Титан

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Титаниевите съдове за готвене са доста скъпи, но са сред най-безопасните. Заради незалепващото си покритие са идеални за здравословно готвене.

Анодиран алуминий

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Ако предпочитате да готвите с алуминиеви тенджери и тигани, уверете се, че те са "анодирани". "Анодираните съдове за готвене имат тънък слой алуминиев оксид на повърхността, което го прави по-траен и по-малко вероятно да се отлепи и корозира.

Мед

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Кухненските медни съдове не само запазват топлината дълго, но също така са красиви, издръжливи и без вредни химикали. Има само едно изключение, хора, които страдат от болестта на Уилсън, рядко наследено заболяване, трябва да избягват храна от такива съдове.

Стъкло

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Стъклените съдове са отличен избор при печене, стига да се използва качествено топлоустойчиво стъкло. И бъдете внимателни, да не слагате студения съд в загрятата фурна.

Неръждаема стомана

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Ако искате да използвате съдове от неръждаема стомана, не забравяйте да ги третирате добре. Те са комбинация от различни метали, като никел и хром, които могат да мигрират в храната, ако повърхността се повреди. За щастие, това няма да окаже влияние върху здравето ви, освен ако нямате алергия към никел.

9 навика, които развалят съдовете за готвене

Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...

17/10/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...