Малки кухни с остров

Те са много функционални и красиви 

680

Дойде моментът най-накрая да реновирате стария дом. Или може би се нанасяте в нов дом и започвате да го обзавеждате. И както всички знаем, една от стаите, които изискват особено внимание и повече работа е кухнята. Именно това е мястото, от където започва деня ни, събираме се със семейството, мястото, което включва концепцията и идеята за дом.

Кухненски остров – аквариумЗа луксозната кухня

И говорейки за кухнята, едва ли има домакиня, която да отрече, че не мечате да има кухненския остров. За него има доста противоречиви мнения - според едни е задължителна част от обзавеждането, за други е излишен лукс, за трети - спасение, а за четвърти - центъра на кухнятя.

Истината е, че кухненският остров може да бъде толкова разнообразен като размери, дизайн, функционалност, че се оказва сложна задача да изберем, кой е най-подходящ за нас. 

Островът в кухнятаРазбира се, кухнята ви трябва да е с внушителни размери, за да можете да си позволите да поставите остров в средата й

Ако трябва да разсъждаваме от гледна точка на полезността, той е още площ, още пространство за работа и хранене. В някои модели може да намерите и чекмеджета, рафтове и пкафове, които са изключително функционални и могат да предоставят невероятно количество площ. 

Около островът оже да подредите и столове, за да създадете своеобразен кът за хранене, да сложите изтеглящ се плот, за да направите маса за хранене или за допълнителна работа.

И все пак е важно да се каже, че островът заема място и ако разолагате с малко прострнаство, много внимателно преценете дали да сложите такъв.

Вижте няколко идеи за кухненски остров, които могат да бъдат ваше вдъхновение. 

 

10 идеи за пестене на пространствоКак да оползотворим всеки сантиметър площ
Сподели: