Малки кухни пълни с големи идеи

Или как да не усещате малката стая клаустрофобично  

726

Ако се налага да готвите в стая, която е по – малка от килер, дори и един човек би се чувствал некомфортно в нея. За щастие има трикове, които могат да създадат илюзия за по – голямо пространство и взимат максимума от тясната стая. Вижте няколко гениални идеи за малката кухня, които ще накарат да погледнете с различни очи към нея.

Пълна промяна на кухнята с малко париНякои от тези промени могат да се направят на изключително ниска цена, като същевременно осигуряват максимални резултати

Изберете фунционален кухненски остров

Идеи къде да разположим малката кухняРешения за всяко жилище

Ако пространството ви позволява да сложите остров, нека той да бъде многофункционален. Оставете място за кърпи, за закачане на тигани, рафтове или чекмеджета за дребни аксесоари.

Индустриален полъх

Отворените рафтове, разположени до откритите тръби на тази кухня дават усещане за индустриален шик. Ако искате малко по – полиран и луксозен вид, заложете на бяло.

Скрийте уредите

За да изчистите плота, отделете тостера и кафемашината в шкаф, от който ще ви бъде лесно да ги изваждате. Ако имате възможност, изберете такъв с  механизъм, които да се вдига и сваля за по – лесно вадене на уредите.

Плетени столове

Подобни мебели създават усещане за лято, а благодарение на лекия им дизайн, те са идеални за малките помещения.

Лъскав финиш

След като решите какъв цвят да изберете, не забравяйте за финиша. Лъскавото покритие може да помогне на малко пространство да се усеща по-голямо.

Високо, високо

Ако разполагате с кухня с високи тавани, възползвайте се от височината и инсталирайте шкафове, които да стигат до тавана. Там може да съхранявате по – рядко използвани вещи. За по – стилен вид и лесен достъп, добавете подвижна стълба.

Подвижен кухненски бар

За да имате допълнително пространство на плота, добавете подвижен бар към вратата на кухнята. Когато трябва да влезете и излезете, можете лесно да го преобърнете.

Малки шкафове

За да получите допълнително място за съхранение,  добавете кубчета - рафтове, за да запълните пространството над прозореца. Просто се уверете, че имате удобна стълба, на която да се качвате.

Тапетът като акцент

В малката кухня не разполагате с много  място, на което да играете с декора, затова направете подчертайте стените. Ако не искате да се чувстват прекалено ярки, акцентирайте с малко тапет, вместо да покривате цяла стена.

Плъзгащи се врати

Инсталирайте плъзгащи се или сгъваеми врати, за да затворите трапезарията от кухнята. Ако тя е достатъчно масивна и имитира стена, ще се възползвате от допълнителна стая, когато гостите дойдат.

Огледални шкафове

Те са нестандартни и малко по – трудни за поддръжка, но ще отворят стаята визуално.

Допълнителни рафтове

Сложете малки рафтове на места, които са по – неизползваеми. Така празният гръб може да се превърне в удобно място за съхранение.

Кухнята ви има нужда от тази добавкаПространството е много важно за малките градски апартаменти
Сподели: