Кухнята с отворен план - какви са предимствата й

Идеални за малко пространство

487

Колебаете се каква кухня да проектирате – самостоятелна единица или да бъде включва в отворен пан – с трапезария или хол. И двете имат своите плюсове и минуси, но е факт, че днес кухните с отворен план са сред най-търсените за модерния семеен дом. И всичко това, благодарение на лекия си, просторен и универсален дизайн. И откровено казано, ние също ги харесваме. А ако трябва да посочим предимствата им, ето няколко, които могат да дадат един глас за тях.

1. Постигате ултра модерен външен вид с проста монохромна схема

Ако търсите кухня с отворен план с ултрамодерно усещане, може да заложите на монохромна схема, в която да включите съвременни материали и изчистени линии, без нищо излишно.

2. Възползвате се максимално от естествената светлина и кухнята се чувства отворена и просторна

Когато една стая не е затворена и има много прозорци, няма как да бъде скучна и тъмна. Освен това може да сложите стъклени врати или паравани между отделните зони, с които няма да спирате светлината.

3. Имате повече гъвкавост

Докато „отворен план“ често представя изображения на големи, ефирни кухни, възможно е да се постигнат подобни резултати и в по-малки пространства, благодарение на дизайнерски трикове. Това може да е игра с цветове, мебели или просто да слеете две стаи, които да направят стаята да се усеща по – голяма.

4. Може да си позволите по – тъмни или ярки цветове

Въпреки всичко, което казахме за използването на светли нюанси, за да се радвате на повече простор, това не означава, че трябва да отписвате тенденцията за тъмни и ярки цветове. Те са идеални за кухня с отворен план, особено ако има изобилие от естествена светлина.

5. Може да включите повече отворени рафтове

Отворените рафтове създават усещане за повече простор, а сега, когато кухнята е в едно с друго помещение, може да си позволите да сложите удобен закрит шкаф в него. Така зоната с кухня ще бъде по феерична и лека. Но не забравяйте, че трябва да поддържате ред и чистота, за да изглеждат тези рафтове добре.

6. Може да си позволите по – голяма маса за хранене

Когато кухнята е с отворен план, изнесете масата за хранене между нея и хола. Така ще направите плавен преход между двете зони и няма да се налага да се чудите къде да сбутате малката и неудобна трапезарна маса.

7. Може да експериментирате с цветове и текстура за по-уникален вид

Включването на цвят и текстура в кухнята с отворен план е лесен начин да добавите интерес и да създадете уникално пространство. Помислете за ратанови бар столове и осветление, за да добавим текстура и бохо вибрация, както и смели жълти столове, които да допълват яркия кухненски остров.

Сподели: