Червено в кухнята - нестандартно, но много красиво

Осмелете се да бъдете различни

149

Червеното е категорично в списъка на предпочитаните нюанси на модните дизайнери. И навлиза все по – смело в интериора на съвременния дом. Сега никой не може да изненада от дневна с червен диван или спалня в цвят череша. Червените кухни са друг начин да направите интериора на дома си ярък и запомнящ се, а самата кухня да бъде място за работа и весели празници.

Точно тази стая се счита за идеалната опция за използване на всички нюанси на червеното, и максимално пасва на цялата дълбочина на този цвят.

Все пак не забравяйте, че червеното трябва да се избира особено внимателно, защото се възприема от всеки по различен начин и ако в едно домакинство ще вдъхне страх или агресия, при други може да е източник на енергия и усмивки.

Дизайнът на червената кухня не познава граници. Цветът може да присъства не само в мебелите, но и в уредите, например акцент червен хладилник в бяло - сива кухня. Червеното може да е фокусна точка на пода, в гърба, на плота, в столовете….

Дизайнерите отбелязват силното влияние на червените интериори върху психиката и емоционалното състояние на хората: например за спокойни и бавни натури той може да бъде стимул и двигател, но в лесно възбуждащия се или емоционален човек да предизвика прекомерна агресия.

 Всички нюанси на червеното –от малина до винено, са подходящи за използване в кухненски интериор, но не бива да прекалявате с него. За да не бъде интериора прекалено агресивен, дизайнерите препоръчват да се използва в комбинация с друг цвят.

 Кухните в червено и бяло се считат за класическа комбинация, но спокойно може да замените яркото бяло с меко бежово или пясъчно. Така ще постигнете спокоен домашен интериор, благоприятен за спокойни разговори.

 Червено-сивият интериор се счита за стилен, но дава спокойствие и уют.

Червените и черните кухни в интериора са пример за модерен стил, създава ефект на изтънченост и известна претенциозност. За да не изглежда такъв интериор твърде мрачен и безжизнен, трябва да се обогати със стоманени домакински уреди, бели стени, черни и бели шахматни подове, перлен текстил или съдове.

Комбинацията от червено и дърво е подходящ вариант за хора, които търсят прилив на сила и спокойствие, близост до природата. Всички нюанси на дървото - от тъмно венге до светла бреза - могат да се комбинират с подходящ тон на червено, с което ще постигнете идеален интериор. Венге за кухнята е успешен вариант, но съобразете светлината и нейното разпределение.

Сподели: