Кухня в американски стил: какво да търсите

Кухня в американски стил: какво да търсите

Когато става въпрос за американски кухни, всеки се сеща за интериори от хитови телевизионни сериали, с герои, събрани около остров с каменни плотове, огромни газови печки с множество фурни, широки аспиратори, шкафове за съхранение на храна и традиционна мивка до прозореца. В допълнение към тези забележими детайли, кухните в американски стил имат и други характеристики - планиране и дизайн, които често се пренебрегват в при нас.

20 дизайнерски аспиратора за модерната кухня

Аспираторът е много важна част от кухненското оборудване. Вижте няколко дизайнерски решения за него. Тези аспиратори...

28/10/2015

Ако харесвате този тип кухни, ето как да я постигнете.

Основната разлика между американските и нашите кухни е размерът. Обикновено разположени в къща, местните дизайнери и собственици не спестяват от размера на тази стая. Традиционните линейни оформления почти никога не се срещат в САЩ, дори в малки градски апартаменти се опитват да поставят кухнята или в две линии, или в ъглова версия с бар плот или полуостров. Те заменят собствениците на не толкова просторни кухни с традиционен остров, който буквално е сърцето на всеки американски дом. Зад него не само готви храна, но и закусва, той е вид социална зона.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Cahide Mimarlık (@cahidearchitects)

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Joseph Stancil (@austin_texas_living)

За разлика от европейските кухни, американците не обичат да вграждат уреди в острова, те обикновено се поставят в отделни зони по стените (U-образно и L-образно оформление). Мивката също изключително рядко се вгражда в острова, в повечето случаи се монтира до прозореца.

Друга особеност са външните рамки на модулите. Височината на американската кухня винаги е по-голяма, тъй като външната рамка около всеки шкаф е 35 мм (отгоре и отдолу). Такава рамка (в същото покритие като цялата кухня) придава допълнителна геометрия на композицията на шкафа.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Cabinet Design Studio (@cabinetdesignstudione)

Американците предпочитат по-традиционните варианти пред кухните в модерен стил - фасади с панели, надземни елементи за декоративни акценти и подчертаване на функционални зони, топли и спокойни нюанси на кухненските мебели -  млечно бяло, ментово зелено, мек люляк, сини нюанси, естествено дърво - такава палитра е популярна в Съединените щати.

Комфортът в кухнята за американците е в изобилието от системи за съхранение. Разнообразие от вложки, разделители за чекмеджета и рафтове, модули за съхранение на прибори, текстил, ножове, дъски или тави за печене, рафтове за подправки от вътрешната страна на вратите - дори в малка кухня функционалната част ще бъде на върха.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...