Идеи за съхранение на кухненски уреди

Идеи за съхранение на кухненски уреди

Често се сблъскваме с проблема „липса на място“, особено във функционални помещения, където трябва да съхраняваме много неща – в баня, кухня, килер и т.н.

12 уреда от кухнята на мечтите

Ако сте любители на готвенето, значи вашата кухня на мечтите е пълна с невероятни подобия, които подпомагат тази дейн...

23/09/2015

Но когато говорим за кухнята, случаят е по-специален. Начинът, по който подреждате кухненските си уреди, зависи от типа готвач, който сте. Къде ще съхранявате кухненските уреди във вашите шкафове ще зависи до голяма степен от това кои използвате най-често. Няма да искате да извадите уред от задната част на шкафа, ако го използвате ежедневно, и ако това е уред, който рядко се ползва, можете почти да го приберете.

Ако харесвате простите стилове на приготвяне на ястия „оставете го да се готви“, мултикукър  може да се използва доста често, което значи, че ще искате този уред да е лесно достъпен. Ако имате блендер и го използвате само от време на време, просто като го приберете в задната част на килера.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

Ето няколко бързи съвета за разчистване и организиране на вашите кухненски уреди, които ще ви помогнат да вземете вярното решения за съхранение.

Изберете групи

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Z E Y N E P (@temizlikdiyari_)

Най-важната стъпка към разчистването и управлението на вашите кухненски уреди е да ги групирате по употреба: често използвани, рядко използвани и които никога не се използват. Ако работите с ограничено кухненско пространство за съхранение, от решаващо значение е да го разпределите разумно, като избирате уреди, които имат множество приложения.

Например, помислете за купуването на висококачествен блендер, който може да служи и като кухненски робот. Изхвърлете уреда за готвене на ориз, ако не готвите ориз всеки ден, тъй като тенджера може да свърши чудесна работа за приготвяне на партида ориз.

Направете чистка

Тази стъпка може да е трудна, но ако не използвате конкретен кухненски уред, е време да го махнете – независимо дали смятате, че наистина бихте искали да го използвате. Помислете за уреди, които не са полезни за ежедневна употреба. Ако ги използвате ежедневно - страхотно! Но шансовете са, че ако никога не ги извадите от шкафа, няма да започнете.

Неизползваните кухненски уреди могат лесно да намерят нов дом чрез дарение, пратка или продажба онлайн. Даряването е прекрасен начин да разчистите нещата и да предоставите вашите инструменти в ръцете на някой друг.

Ако имате тези кухненски уреди, които използвате рядко, но все пак ги използвате от време на време (няколко пъти в годината), помислете дали да ги съхранявате в други части на дома. Не е нужно да са в кухнята.

Ако имате гардероб близо до кухнята, който не се използва, винаги можете да го превърнете в малък килер, като инсталирате фиксирани хоризонтални рафтове или дори подвижни телени рафтове.

Ако имате избор на уреди като микровълнови печки, фритюрници, тостери и т.н. и знаете, че ще ги използвате през цялото време, можете също така да ги вградите. Това, разбира се, е по-скоро опция за тези, които изграждат или ремонтират съществуваща кухня.

Специално проектираните шкафове с врати, които се повдигат нагоре и отстраняват, а след това се издърпват рафтове, улесняват не само съхраняването на вашите кухненски уреди, но и когато дойде време да ги използвате, това може да се направи без усилие.

Направете отделна зона

Ако кухнята ви е достатъчно голяма, можете да имате самостоятелен шкаф за съхранение на уредите. Една много хитра идея е асансьор за съхранение, който може да побере много кухненски уреди.

Ъглово съхранение

Повечето пространства в кухненския ъгъл често са недостатъчно използвани. Помислете за специлано проектиран издърпващ се панел, който  да използвате за съхранение на всички кухненски уреди.

 

10 джаджи, без които кухнята е скучна

Искате ли да направите кухнята си забавна? Ето няколко идеи как да стане това: Дъска за рязане с чекмедже Резерво...

12/02/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...