Кухненски тенденции, които скоро ще излязат от мода

Опитайте се да не ги прилагате 

10526

Както знаете, ремонтът на кухнята е един от най-трудоемките и скъпи. И естествено, не се прави всяка година. За да може кухнята да бъде стилна и функционална за дълго време, трябва да се вземат предвид няколко фактора. Ако решите да направите ремонт на кухнята тази година, тогава следващите съвети ще ви помогнат при избора на подходящ дизайн. Какви тенденции вече не са на мода?

20 дизайнерски аспиратора за модерната кухняСтилни аспиратори за кухнята

1. Вградена микровълнова печка

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Кухнята ви има нужда от тази добавкаПространството е много важно за малките градски апартаменти

Вградените уреди са популярна тенденция от дълго време. Това важи особено за кухни с малка площ. Сред безспорните предимства на такова оформление има само един недостатък - невъзможността впоследствие да се промени конфигурацията и подредбата на мебели и уреди. Така че за микровълнова фурна е по-добре да намерите място на плота.

2. Поставяне на тигани на куки над масата

Не толкова отдавна беше модерно да се създаде „остров“ в средата на кухнята и да се поставят кукички със съдове над масата. Този дизайн внесе известна креативност в дизайна. Новите модни тенденции диктуват различни условия. Минимализмът вече е на мода и всички съдове трябва да се поставят в шкафове или чекмеджета.

3. Кухненска маса

От десетилетия центърът на кухнята е кухненската маса. На него се приготвяше храна, цялото семейство се събира, а често се е използвал като работно място. Днес дизайнерите препоръчват да използвате кухненската маса само по предназначение - за ядене. А за домашния офис използвайте друго място.

4. Месинг или медно покритие

През идната година тенденцията е металното покритие на мебелите. Медните и месинговите нюанси са на мода, но тя се променя бързо и скъпите облицовки скоро могат да станат на заден план. Магазините за аксесоари предлагат прилична и евтина подмяна - от никел сатен.

5. Остъклени шкафове

Неразделна част от кухните на много страни са остъклени и многослойни шкафове. През последните десетилетия това беше актуална и популярна тенденция. Въпреки това, съвременните дизайнери предлагат различен дизайн за кухнята. Вместо обемисти шкафове - шарнирни рафтове със стъклени врати. Този дизайн е много подходящ за малките кухни. Пространството визуално се увеличава, а рафтовете сякаш се извисяват във въздуха.

6. Керамична мивка 

Мивката от керамика дава особен чар на интериора, но модата й отминава, за да направи път на мивка от неръждаема стомана.

7. Декорация с изкуствени материали

Довършителните работи с гипсокартон са в миналото. Сложните материали се заменят с прости материали. Минимализмът царува във всичко. Ако искате да актуализирате кухнята, тогава използвайте обикновено боядисване или изчистен дизайн на тапети.

8. Плотове от керамични плочки

Модата има циклични периоди, и така, керамичните плотове, популярни през 70-те години на миналия век, отново се върнаха на мода. От една страна, те са по-евтини от гранит или други твърди естествени аналози. Поддръжката им е по – трудна обаче, затова е по-добре да изберете монолитна повърхност.

9. Мебели в ярки цветове

Не купувате кухненски мебели само за една година, нали. А с течение на времето ярките нюанси ще излезе от мода и пъстротата може много скоро да стане скучна. Така че обичайният минимализъм е най-доброто решение за модерна кухня.

Как ще изглежда кухнята през 2025 г. според IKEAКак ще се промени начинът, по който изглежда кухнята през следващото десетилетие?
Сподели: