Как ще изглежда кухнята през 2025 г. според IKEA

Как ще се промени начинът, по който изглежда кухнята през следващото десетиле...

16963

Концепцията на шведския производител на мебели IKEA изхожда от това как ще се промени животът на хората през следващите 10 години. А именно това, че домовете ще бъдат по-малки, а пазаруването ще се случва в интернет.

Ето как ще се отразят тези тенденции на интериорния дизайн в кухнята според  IKEA.

ikea.bg

Маса, която прави всичко

Масата в кухнята вече няма да бъде само място за ядене. Там ще се приготвя храната, ще бъде място за работа и игра на децата.

Чрез използването на технология, която включва камера отгоре, проектор и индукционни макари отдолу, масата ще се превърне в интерактивен дисплей за кулинарни съвети при приготвяне на храната. 

Съхранение, което намалява развалянето на храна

Килерът от ново поколение ще „прави храната видима“, така че да се намали количеството изхвърляна развалена храна. В рафтовете ще има вградени сензори и „умна“ охлаждаща технология, която ще запазва трайността на храните.

В допълнение на това ще има контейнери с двойна стъклена преграда, която автоматично ще започне да ги охлажда, когато са поставени на рафта или да ги затопля, когато се сложат върху масата.

Система за разделно събиране и преработване на отпадъци

Отпадъците от мивката ще отиват в специална система за преработване, която ще ти превръща в суха, без миризма форма. Останалите отпадъци ще бъдат изхвърляни разделно според вида материал, от който са направени.

Системата също така ще отчита колко и какво изхвърляме и така ще определя енергийната ни ефективност.

Мивка, която пести вода

През 2025 г. мивката ще има две тръби за мръсната вода. От едната „сивата“ вода ще отива за напояване на растенията, а от другата „черната“ ще поема към канализацията за отпадни води.

Сподели: