Какво да съобразим преди да наемем професионалист в почистването

Ако търсите блястящи резултати

529

Всеки иска домът му да бъде чист, подреден и организиран. И повечето от нас полагат усилия да постигнат това. Но никога не може да имаме перфектния резултат. Ето защо понякога наемането на професионалист по почистването може да реши проблемите.

Как обаче да получите желания ефект?

Бъдете реалисти

Вашият домашен помощник е професионалист, но не и магьосник. Разбира се, че искате да получите най-много за парите си, но също така да разберете, че искате работата да бъде свършена правилно, което означава, че му позволявате да отдели достатъчно време за всяка задача. Помислете колко време ще ви отнеме да направите вие нещо и бъдете търпеливи ако е времеемко. 

Бъркотията прави работата по – трудна

Ако вашият помощник трябва тепърва да започне да подрежда и да почиства повърхностите от разхвърляни дрехи и предмети, това не само ще отнеме повече време, но и може да ви струва повече. Затова, за да направите целия процес по-ефективен, почистете бъркотията.

Говорете с него преди това

Вие имате определени очаквания за вашия дом, за той просто си върши работата по определени правила. Затова преди да започне почистването, говорете и кажете как си представяте процеса и какъв резултат очаквате. Ако има място, на което искате да наблегне или такова, което не трябва да чисти – кажете предварително.

Уведомете за проблеми

Ако някой член на семейството има алергия, уведомете помощника. Попитайте какви препарати ползва и ако държите те да са екологични или в тях да няма определени съставки, кажете предварително. Непознат човек няма как да знае какво може и какво не в чужд дом, бъдете снизходителни и мили.

Бъдете откровени

За всеки човек е важно да има обратна връзка. Затова ако сте доволни от работата, похвалете го. Няма по – хубава награда от мил комплимент. Ако нещо не ви харесва или ви е направило неприятно впечатление – кажете го като забележка и градивна критика. Понякога и най-добрият професионалист не осъзнава пропуските си и мнението на друг може да му е от полза. 

Сподели: