5 начина да организирате кухнята без шкафове

Не се нуждаете дори от отворени рафтове    

2020

Освен оформлението и достатъчното площ, за много от собствениците на жилища това, което прави една кухня добра, е мястото за съхранение, с което разполага. В крайна сметка тук има толкова много неща, които трябва да бъдат организирани – от храната до съдовете за готвене.

Въпреки това, слагането на много шкафове не е опция за по - малките жилища. Това обаче не означава, че трябва да живеете в бъркотия. Решението? Използвайте въображението си и подредете кошници, кутии, куки и колички.

Ето няколко идеи за кухня без шкафове:

Пегборд

Приветливи за бюджета и неочаквано стилни пегбoрдовете са чудесни да запълните ъгъла за готвене. Тази дъска на стената ви помага не само да имате лесен достъп до най-необходимите и често използвани лъжици и тигани, но също така може да го използвате като декор според начина, по който го аранжирате.

Инвестирайте във вградени кошове

Ако имате малки деца е важно да инвестирате в мебели, които са достатъчно стабилни и труднодостъпни за тях. Като тези кошници, които да удобни за вас, но недостижими за тях.

Съвет: Тази система на организация е чудесна не само ако имате деца, но е страхотна идея за сортиране на вещи между съквартиранти. Определете кош за всеки и етикирайте.

Инсталирайте големи и здрави куки

Те са идеални, за да закачите тави и тенджери и да освободите работно пространство на плота. Освен това са много удобни, защото така няма да се наложи да се разхождате надалеч, за да вземете някой съд, когато ви трябва

Използвайте кошници за готварски книги

Няма рафтове за вашата колекция от книги с рецепти? Няма проблем. Съберете всички любими неща, свързани с готвенето, и ги подредете във винтидж кош. Ако съумеете да го покажете по правилния начин, той може да послужи и като акцент.

Подвижна количка

От почистващи консумативи до подправки, съдове и сухи продукти, тук може да съхранявате всичко. Тя върши дори и ролята на масичка за кафе, ако я разположите до масата в трапезарията или е своеобразен остров в кухнята. 

Сподели: