Как лесно и бързо да измием решетката на абсорбатора?

Как лесно и бързо да измием решетката на абсорбатора?

Ако решетката на абсорбатора в кухнята се замърсява бързо, вероятно почистването му не е от най-любимите ви занимания. В идеалния случай е препоръчително решетката да се чисти на всеки две седмици. За да преодолеете мъчителните часове в търкане на мазнина и прах, ще ви предложим начин, по който лесно да почиствате решетката.

Много мръсна и покрита с мазнина решетка можете да почистите с помощта на пара и сода за хляб. А също така с помощта на пара и амонячен спирт. А сега подробно да разгледаме технологията.

Първо, вземете широка тенджера. Налейте вода от крана, поставете тенджерата върху котлона и изчакайте да кипне. Когато това стане, изсипете малко сода за хляб във водата. Една лъжица на литър вода е достатъчно. Сложете решетката в тенджерата. Изключете котлона.

Оставете решетката така във водата в продължение на 15 минути. Парите, издигащи се от горещата вода, ефективно ще свалят мазнината или поне ще я размекнат така, че после с един мах ще я премахнете.

След това със спирта направете същото. Добавете го във водата – една лъжица на два литра вода. Отново потопете решетката и оставете парата да действа в продължение на 15-20 минути. Мазнината се разтваря и решетката полека-лека придобива първоначалния си чист вид.

Лесно и бързо, какво повече може да иска една щастлива домакиня!

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...