Kак да се отървете от неприятните миризми у дома

Kак да се отървете от неприятните миризми у дома
Източник: pexels.com

В съвременния ритъм на живот често не ни достига време за домакинска работа. За да ви улесним в домакинството, ви предлагаме да се запознаете с редица домакински трикове, които са изпитани от много поколения домакини и са им помагали неведнъж. Как да почистите добре хладилник? Какво можете да направите, за да предотвратите миризмата на кофата за боклук?

Как да премахнете от мебелите и дрехите миризмата на цигари, ако някой у дома пуши

Ако в един дом има пушач, това се разбира веднага по специфичната миризма, която се е пропила навсякъде - текстил, сп...

23/12/2018

Ще намерите отговори на тези и други въпроси в днешната ни статия.

1. Чист хладилник без миризми!

Как да премахнете ефективно неприятната миризма в тоалетната

Ако трябва да опишем някоя ужасна миризма, вероятно сравнението й с „аромата” на обществена тоалетна е на...

28/02/2020

 

Вероятно всяка домакиня се е сблъсквала с такъв проблем като неприятна миризма в хладилника. Но не бързайте да купувате скъпи почистващи продукти или да сменяте домакински уреди.

И обикновеният трапезен оцет, който вероятно ще намерите във вашата кухня, ще ни помогне с това. Смесете оцет и вода в равни пропорции. Измийте хладилника с получения разтвор и след това избършете с хартиени кърпи. Ще получите чист хладилник, без миризми.

2. Предотвратете неприятната миризма от кофата за боклук!

Неприятни миризми често съпътстват мястото в къщата, където са разположени кофите за боклук. И изглежда, че нищо не може да се справи с този проблем. Но това не е вярно. Вземете хартия и я поставете на дъното на кофата за боклук. И отгоре поставете няколко памучни тампона, напоени с любимото ви етерично масло. Този прост метод ще ви позволи да се отървете от миризмите.

 

3. Поддържайте сифона чист в кухненската мивка!

Често, докато мият чинии, домакините забравят да измият старателно сифона на мивката. Поради това в него остават частици храна и мазнини, което с течение на времето води до появата на неприятни миризми. И като цяло поставя под въпрос чистотата на кухнята. За щастие знаем точно какво да правим в тази ситуация.

И най-бюджетният почистващ продукт ще ви помогне - лимонена киселина. Просто напълнете сифона с него и налейте вода отгоре. След час измийте сифона с гореща вода. Ще се изненадате от ефекта.

4. Създайте аромат на уют в кухнята!

Много хора често свързват уютния дом с определени миризми. За да ги постигнете обаче, не е нужно да харчите пари за ароматизатори. Вземете тиган и го напълнете до половината с вода. След това трябва да добавите любимите си подправки, като канела, карамфил. А също и някои от любимите ви плодове. Оставете водата да заври, след това намалете котлона и оставете подправките да къкри за десет минути. През това време ароматът ще се разпространи из цялата стая и ще създаде желаната атмосфера.

5. Затопляте ли лимонов сок в микровълновата?

Сигурно се чудите защо правите това? Работата е там, че този домакински трик ще ви помогне лесно да почистите и най-мръсната микровълнова печка, без никакви усилия.

Вземете чаша и налейте малко вода в нея. След това изстискайте сока на един лимон и поставете чашата в микровълновата. Включете го за няколко минути. След изтичане на времето просто избършете стените на микровълновата с влажна кърпа. Този прост метод не само ще се отърве от мръсотията, но и ще изпълни вашата кухня с приятен аромат.

6. Отървете се от миризмата на влага в банята!

Банята неизбежно страда от прекомерна влажност. Често на този фон се появява неприятна миризма на влага. Знаем точно как да се справим с този проблем.

 

Ще ви е необходим малък контейнер, който трябва да се напълни с обикновен ориз. Отгоре трябва да добавите няколко капки от любимото си етерично масло. Поставете контейнера в банята и миризмата на влага вече няма да ви притеснява. Факт е, че оризът перфектно абсорбира чужди миризми. А етеричните масла ще изпълнят стаята с приятен аромат.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...