8 необичайни начина за употреба на ежедневните вещи

8 необичайни начина за употреба на ежедневните вещи
Източник: unsplash.com

Един от най-добрите начини да спестите време и пари е като се възползвате максимално от нещата, които вече имате у дома. Това е от полза не само за вас, но и за бюджета и за околната среда. Вижте няколко брилянтни идеи, с които ще спестите време и пари или просто ще ви помогнат да разрешите труден проблем!

1. Използвайте сапун, за да раздвижите цип

Металните ципове са много издръжливи, но често трудно се разкопчават и закопчават. Но има лесен начин да го поправите и всичко, от което се нуждаете, е парче сапун! Просто внимателно разтрийте парчето сапун върху зъбците от двете страни на ципа. Остатъците от сапун ще помогнат за смазване на ципа, така че да се плъзга по-лесно.

 

2. Използвайте кърпички за почистване на мивка

Ако имате под ръка бебешки кърпички някъде в дома си, можете да ги използвате за бързо почистване на банята! С нея може да изтриете пръски от паста за зъби, петна от грим и други ежедневни бъркотии в банята. Така лесно ще поддържате вашата баня чиста през седмицата.

3. Използвайте паста за зъби, за да премахнете миризмите

Миризмата на чесън и лук може да остане върху пръстите ви дълго след като сте приключили с тях. Но можете бързо и лесно да се отървете от тази миризма с малко паста за зъби! Просто изстискайте малко ментова паста за зъби върху пръстите си и ги разтрийте, след което ги изплакнете. Пастата за зъби ще ви помогне да изтриете миризмата и ще остави пръстите ви да миришат много по-свежо!

4. Използвайте ръкавици, за да отворите буркани

Имате проблеми с отварянето на буркан? Използвайте гумени ръкавици! Те трябва да осигурят достатъчно допълнително сцепление, така че капакът на буркана да се отвори веднага.

5. Използвайте оцет за измиване на зеленчуци

Можете да използвате бял оцет, за измиване на зеленчуци. Просто смесете една част бял оцет и три части вода и потопете в разредения разтвор. Изплакнете в студена, чиста вода, след което го подсушете с хартиена кърпа.

6. Използвайте гъби за премахване на косми от домашни любимци

Всеки с котка или куче се бори до известна степен с космите от домашни любимци. Един лесен начин да помогнете за премахване на косми от домашни любимци от килими или тапицерия е с помощта на гъба! Просто намокрете гъба с малко вода, след което я плъзнете по повърхността, която се опитвате да почистите.

7. Използвайте сода за хляб, за да абсорбирате мазнините

Содата за хляб е полезна за изтриване на петна и абсорбиране на миризми, но също така е чудесна за абсорбиране на мазни замърсявания! Поръсете малко върху мазно петно или в мазен тиган, за да улесните почистването.

8. Използвайте лимони за почистване на месинг

Можете да използвате лимонов сок (пресен или от бутилка), за да премахнете петна от месинг! Напоете гъба с лимонов сок, след което я разтрийте върху зацапаните места върху месингов предмет като тенджера или тиган. Поръсете мястото със сол, след което го оставете да престои минута или две. Изплакнете. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...