Kак да проектирате трапезария в малка кухня

Kак да проектирате трапезария в малка кухня

 Днес няма да изненадате никого с малка кухня. Те често се срещат в студия, гарсониери, малки домове. В опит да спестят от вече ограничената площ, собствениците на апартаменти често жертват удобството на трапезарията. Но това може да се избегне. Ето няколко идеи за трапезария, която се побира и в кухня с минимум площ.

Идеи за осветлението в трапезарията

 Тройка висящи осветителни тела в матов цвят Еднакви по стил и цвят осветителни тела, на различна височина и ...

07/05/2016

Идея 1: Удължете плота

Ако сте на етап планиране на кухнята, помислете дали да не разширите плота отвъд чекмеджетата и да го изведете до свободна стена. Така получавате маса за хранене с минимално пространство. За да може плотът да се впише хармонично в интериора на кухнята, изберете опции от лаконично бяло и естествено дърво - това винаги е печеливша комбинация, която ще бъде на мода след десет години.

Идеи за рафт в трапезарията

Ако погледнете повечето трапезарии, възможностите за съхранение при тях се заключават в бюфет до масата или шкафовете...

20/07/2016

Идея 2: Поставете подвижна маса

Ясно е, че в малка кухня не е възможно да поставите голяма маса за шест души. И ако го направи, ще заеме цялото свободно пространство. Има изход от тази ситуация - сгъваема маса без крака. Прикрепен е към стената, повдига се и пада според нуждите. Разбира се, повече от двама души трудно могат да се поберат зад такава повърхност, но ако семейството е малко или апартаментът рядко приема гости, сгъваемият модел ще бъде идеален вариант.

Идея 3: Заемете ъгъл

Понякога в кухнята има свободно пространство и, както показва практиката, най-често това е ъгъл. Предлагаме да го напълним така, че да не стои празен и в същото време да решим проблема с трапезарията. Най-добрият помощник по този въпрос ще бъде мек ъглов диван. Изберете модел с ниша под седалката за допълнително място за съхранение. Тъй като диванът едва ли ще побере повече от трима души, увеличете броя на местата с няколко малки табуретки, които могат да се пъхнат под масата.

Идея 4: Поставете бар

Барплотът е подходящ за помещения с всякакъв размер, както големи, така и малки. Основното нещо е да не правите грешка с размерите. Компактната версия на стелажа ще се впише добре в интериора на малка кухня. Може да се постави до прозореца вместо перваза на прозореца или да се използва за зониране на кухнята и хола в студиото.

Идея 5: Изберете правилната форма на масата

Също толкова важен нюанс в условията на ограничено пространство е формата на масата. Кръглите и овалните маси са естетически издържани, могат да поберат повече хора, освен това нямат остри ъгли. Но в същото време правоъгълният плот дава повече полезна площ. Ако семейството е малко, е подходящ модел с форма на полукръг, който може да се облегне на стената и да се получи компактно място за двама. Друг вариант е да поръчате маса с индивидуална форма. Това решение е по-скъпо, но с негова помощ ще можете да използвате правилно цялата налична площ на стаята.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...