Как да изберем детски маса и столове?

Как да изберем детски маса и столове?

Децата обичат да се чувстват комфортно където и да са – у дома, в градината, в парти центъра, на гости. А за да се случи това, са нужни не само забавление и много играчки, но и правилните малки мебели. Когато имат свои маса и столове в мини размер, те се чувстват като част от света на големите, но в своя си кът и на специалното за тях място.
Когато избирате маса и столове за малкия човек знайте, че това ще бъде мястото, където той ще рисува, твори и пише, ще разгърне своя потенциал.Материалът
Най-висококачествените мебели са от естествено дърво. Те са екологични, лесни за поддръжка и благодарение на ранообразните цветове и качествено покритие могат да бъдат дълго време любимите мебели на детето. На пазара се предлагат и мебели от специална безопасна пластмаса, която е много лека и децата могат само да местят мебелите си. Там цветовете не са толкова разнообразни, но с правилното съчетание на аксесоарите в стаята, ще постигнете цветна феерия.

 Размерът
Освен, че са малки, тези мебели трябва да отговарят на ръста на детето. Столчето да не е прекалено ниско или високо, а масата да стига до торса, за да бъде удобна за работа. Вече се предлагат и варианти на мебели, които „растат“ с детето, т.е. височина, широчина, а понякога и форма се променя с нуждите и израстването на малкия човек. Ако имате възможност, направете тази инвестиция, защото тези мебели ще ви служат дълго време.И още няколко съвета, които сигурно ще съобразите, но все пак: поставете ги на равна повърхност, където няма опасност от прекатурване на стола или масата (например близо до праг или издигната част на стаята); уверете се в качеството на мебелите – да не са боядисани с опасни бои или лакове, да има неравности, които могат да наранят детето; да бъдат достатъчно устойчиви и здрави, и не на последно място, да са съобразени с интериора в стаята.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...