Как да облицовате кухненския гръб

Как да облицовате кухненския гръб
Източник: unsplash.com

Колкото и да ги пренебрегваме, стените в кухнята са особено важни, поради което трябва да обърнете внимание на тяхната издръжливост и лесна поддръжка. Вижте няколко идеи, от които може да заимствате за кухненския гръб, без значение дали ви предстои ремонт или не.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

1. Облицовка от порцеланови плочки

Порцелановите плочки са вид керамични плочки, известни със своята здравина, устойчивост на износване и издръжливост. Ето защо може безопасно да се използва като стенно или подово покритие на места с голям трафик и натоварване. Те се почистват лесно и се поддържат лесно, което ги прави идеален избор за ежедневна употреба в кухни, бани и коридори.

Кухнята ви има нужда от тази добавка

Пространството е много важно за малките градски апартаменти, най-вече на места като Ню Йорк, или старите европейски м...

03/01/2016

2. Каменна облицовка

Камъкът е благороден естествен материал с отлични експлоатационни характеристики. Известен е със своята здравина, издръжливост и устойчивост на износване, което го прави идеален материал за кухненски интериор. Естественият камък в естествени тонове създава топла, приветлива и успокояваща атмосфера в стаята, а също така има топлопроводими свойства, които гарантират, че не абсорбира или задържа топлина, което го прави отличен избор за кухненски стени и подове.

3. Боя

Устойчивата, миеща се, устойчива на влага боя е популярен довършителен материал за кухненски интериор. Този тип боя е известна с лесната си поддръжка, което я прави практичен и удобен избор за често използвани повърхности като кухненски стени. Влагоустойчивият характер на боята гарантира, че тя ще издържи на чести пръски и влага, като същевременно предпазва основния материал от избледняване или други повреди.

4. Тапети

Тапетите са друг популярен довършителен материал за кухненски интериор. Правилно подбраните тапети с повишена износоустойчивост и ненатрапчив модел/цвят придават на стаята своя специална естетика, създавайки интересен визуален ефект. Освен това се почистват лесно.

5. Стъклоблокове

Стъклените блокове са популярен избор за кухненски интериор, главно поради тяхната издръжливост и устойчивост на драскотини и вдлъбнатини. Като цяло най-често се използват за гръб и плот, както и за шкафове и стени. В допълнение, стъклото е издръжлив и лесен за поддръжка материал, идеален за кухненски помещения.

6. Ламперия

Панелите са отличен избор за кухненски интериор, особено там, където се изисква издръжливост и устойчивост на износване. Заслужава да се отбележи и фактът, че има много видове панели за интериорен дизайн.

7. Микроциментова облицовка

Микроциментът напоследък придоби популярност като материал за интериорна декорация, особено в дизайна на кухнята. Микроциментът е известен и със своята устойчивост на петна, влага и износване. В допълнение, той е практичен и непретенциозен в поддръжката, така че е идеален за помещения с прекомерно натоварване и експлоатация.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...