Кой е най-добрият начин да запазите остатъците от вино? Никога няма да познаете!

Кой е най-добрият начин да запазите остатъците от вино? Никога няма да познаете!
Източник: unsplash.com

Да, да, знаем. Изразът „остатанало вино“ е оксиморон. Но истината е, че всеки един е имал недоизпита бутилка вино и се е чудел как да я сухрани, за да запази качествата си възможно най-дълго. В търсене на най-достъпни опции за съхранение на вино и ето какво открихме както за червеното, така и за бялото вино.

Как да замразим плодове, кафе, вино или шоколад

Искате да направите приятна изненада на половинката или пък да впечатлите гостите – няма проблеми... Днес ще ви...

07/02/2016

Дори да не сте енофил, може би знаете, че бутилката с вино и съхраняването й в хладилника ще запази напитката свежа средно за още един ден. Реално не можете да премахнете въздуха от бутилката, като просто я запушите отново - а въздухът е това, което причинява окисляване, процесът, който кара виното да стане кисело. Но ниските температури ще забавят донякъде процеса на окисляване - и това важи както за червеното вино, така и за бялото.

Ето защо не трябва да изхвърляте корковите тапи от виното

Ако си падате по направи си сам проектите, може би с удоволствие трупате всякакви бурканчета, панделки, клонки и какв...

14/07/2017

За да имате обаче още няколко дни свежест, може да инвестирате в запушалка, която изсмуква въздуха от бутилката и я „запушва“ с гума. Целта е да се спре окисляването, като извличат въздух от бутилката или блокират въздуха. И все пак, за по-добри резултати, експертите съветват да държите бутилката в хладилник.

Друг евтин и необичаен вариант е да пресипете виното в… буркан. Каква е уловката? Просто напълните възможно най-близо до ръба, и го съхранявайте в хладилника. Пръстените и капаците на бурканите създават херметично затваряне, което работи добре за съхранение на виното. Резултатът е почти перфектно състояние до цели пет дни.

 

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...