Как да бъдете по-ефективни в кухнята

Малко планиране и няколко покупки могат да ви спестят много време

313

Кухнята не трябва да е символ на скука над горещата печка, на миене на съдове и търкане на плота. Защото с малко подготовка и правилно планиране ще си спестите часове усилия тук.

Ето какви съвети дават от HomesToLove.

Планирайте, планирайте , планирайте

 

Да мислите за храната си за седмицата напред може да звучи налудничаво, но малко предсрочно планиране ще ви спести доста време в кухнята. Само си помислете: уморени сте след дълъг ден на работа, гладни сте и обикаляте по щандовете в магазина в търсене на идеи за вечеря.

Ето защо в неделя може да направите план и да приготвите заготовки. Като се върнете работа ще сготвите вечерята за 15 минути. Освен това така лесно ще оползотворите остатъците.

Удвоете (или утроете)

Няма да е проблем за повечето домакини да направят по – големи количества от дадена храна – супа, яхния или сос. Замразете го, а когато се приберете от работа, само размразете и добавете гарнитура.

Замразени зеленчуци

Заредете фризера си със замразени зеленчуци, които са предварително сготвени. Те са чудесна основа или добавка към множество ястия и се готвят за няколко минути.

Инвестирайте в уред за бавно готвене

Доста пренебрегван, но много полезен, той е чудесен избор, ако нямате време за приготвяне на храна. Просто заредете сутринта и когато се приберете, ще се радвате на топло ястие.

Избирайте умно принадлежностите за готвене

Не е нужно да имате куп ножове, тенджери и тигани, за да имате добра кухня. Понякога кухненски робот, комплект качествени ножове и тенджери са всичко необходимо, за да улесните работата си.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: