Как да се възползвате максимално от ъгловия кухненски шкаф

3 идеи, подходящи за малкото пространство   

434

Когато в кухнята има ъглови шкафове, обикновено решението, което взимаме за тях е да сложим въртяща се поставка. Така с нея ще имаме сравнително лесен достъп и визия до продуктите. Факт е обаче, че този тип поставки оставят и доста неизползвано пространство отзад и отстрани. Тогава, какво да правим с това ъглово място?

Има няколко лесни решения за максимално оползотворяване на ъгловия шкаф. Вижте ги:

1. Скосете шкафовете.

Проблемът с ъгловите шкафове е, че те се правят на 90 градуса, което прави невъзможен или доста труден погледът към вътрешността, достъпа и организацията. Ако скосите шкафовете, като в тази кухня, ще си спестите този ъгъл, макар за сметка на плота, но ще имате ясна визия към всичко вътре.

2. Сложете чекмеджета вместо шкаф с врати.

Забравете шкафовете и заложете на ъглови чекмеджета. Те са хитро решение, защото се приплъзват и излизат навън, и така реално имате достъп до всичко в тях.

3. Сложете мивката там.

Всъщност ъгълът е идеалното място за мивка. Помислете  - ще имате място от двете страни, за да сложите сушилка за съдовете, ще има място зад кранчето за табла с веро сапун и гъба (което е доста удобно място). Що се отнася до пространството под нея, ще разполагате с повече място за кошчето за боклук или всички почистващи консумативи.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: