Идеи за тясната кухня

Преобразете малкото помещение

3067

Когато говорим за тясна кухня, обикновено си представяме малко и неудобно помещение, в което има място сами за един човек, обикновено тъмно и неприветливо. Това обаче съвсем не е така. Тясната кухня може да бъде много удобна и приветлива, стига да я обзаведем с правилните мебели и да декорираме с точните цветове. Много лесно тя може да се превърне в много весело и носещо настроение място, с цветни шкафове и индивидуално излъчване.

Вижте няколко идеи за обзавеждане на тясната кухня:

Лесен начин да добавите повече жизненост и настроение е като сложите цветен килим. В комбинация с черните шкафове, той ще отвори помещението и ще го направи едно по-щастливо място.

Всяка кухня има хладилник и готварска печка, дори тясната. Освен това, внай-вероятно ще сложите тостер, микровълнова печка и евентуално блендер. Заменете тези основни уреди с цветни версии и ще видите как декора ще грейне.

Черната дъска в кухнята има двойно предназначение – като място за рецепти, бележки, списък за пазаруване, а защо не и лично изкуство и като стена акцент, която ще привлече погледите.

Когато стаята е запълнена с шкафове, изберете за горния ред светъл цвят , а за долния ред по- тъмен. Това ще придаде индивидуалност на кухнята и ще я трансформира.)

Според дизайнерите тази стая е сред най-подходящите помещения за тапети с шарки. Изберете за тясната кухня такива с хоризонтални черти, за да я направите по – широка визуално. 

Ако сложите отворени рафтове на горния ред ще направите кухнята да изглежда по – голяма. Единственото неудобство е, че ще трябва да ги държите винаги идеално подредени.

Цвят, цвят, цвят! Малката кухня не означава да бъде непременно бяла. Вижте тази синя кухня колко настроение и индивидуалност носи.

Ако кухнята ви не разполага с големи прозорци, заложете на интересни осветителни тела.

Лошият под може да съсипе вида и на най-скъпата кухня. Затова инвестирайте в качествен паркет или плочки, върху които ще ходите с удоволствие.

Черното е класика и шик, без значение колко голяма е кухнята. Това помещение, издържано в английски стил е пример как тъмният цвят пасва перфектно и в малката стая.

Цветният кухненски гръб ще привлече погледите и ще създаде много настроение в малката кухня.

Заложете на шкафове до тавана, за да се възползвате максимално от пространството.

 

 

Сподели: