Идеи за осветлението в кухнята

Не го пренебрегвайте

1066

Колкото пренебрегвано, толкова и важно. В кухнята осветлението е от изключително значение за удобството и комфорта докато готвите, докато се храните или просто разговаряте със семейството. И тъй като кухнята се превръща все повече в социална зона, лампите, които слагаме тук трябва да отговарят на различните потребности.

От House&Home дават няколко съвета за това, как да осигурите перфектната атмосфера за приготвяне на любимото ви ястие или за приятни разговори около кухненския остров.

Закачете лампите достатъчно високо, така че да не пречат при ставане от масата или да не се набиват на погледа.

Инвестирайте в димер. Така ще може да задавате различна осветеност и да променяте силата на светлината според атмосферата.

Обърнете внимание на всички работни области. За да сте сигурни, че всички работни зони в кухнята са добре осветени, инсталирайте висулки над острова или полуострова, задайте осветление под горните шкафове.

Инсталирайте трио от висулки над големия кухненски острови. По-големите острови изглеждат най-добре с три висящи светлини, разположени на равни разстояния от центъра на острова.

За по-малки кухненски острови използвайте два висулки. Уверете се, че те са разположени на равни разстояния от центъра на острова.

Съобразете цветoвете на шкафа. По-тъмните кухненски шкафове не отразяват светлината, както по-светлите, така че може да са необходими повече осветителни тела (или електрически крушки с по-голяма мощност).

Не забравяйте за естествената светлина. Тя е неразделна част от създаването на топла, привлекателна атмосфера.

Изберете осветление, което допълва останалата част от дома.

 

Сподели: