9 кухненски трика, които всяка домакиня трябва да знае

За перфектни резултати

1550

Обикновено хората, които са запалени по готвенето, имат под ръка много трикове, които значително улесняват работата им и превръщат ястията в истински шедьоври. Кои обаче са най-полезните, разкриваме сега.

Можете да освежите зеленчуци и билки с вода

 

Просто залейте листата на марулята или краставицата с вода за няколко минути. 

Гърдите ще бъдат сочни, ако ги обърнете навреме

Трикът е, че патешките гърди трябва да се изпекат с кожата надолу и след това да се обърнат. Така цялата мазнина и сок, който се е образувал под кожата, ще се абсорбира в месото.

Оваляйте стафидите за кейк в брашно

 

Така няма да потънат в тестото.

Капучино може да направите във френска преса

 

Във френска преса се получава твърда и пухкава млечна пяна за капучино. 

Може да фиксирате капака на тенджерата

 

Ако се чудите къде да слагате капака на тенджерата, вече е измислено. Идеално пасва на страничните дръжки.

За да предотвратите залепването на тестото, разточете го между листове хартия

След това отстранете горния слой и оставете да се охлади.

За да бъде ледът прозрачен, трябва да замразите преварена вода

 

Ако замразите течаща вода, ледът ще бъде мътен.

Водата ще поддържа гуакамоле свежо

При контакт с кислород гуакамоле бързо губи аромата си и променя цвета си от зелен в кафяв. За да избегнете това, сложете соса в херметически затворен съд и изсипете малко количество вода отгоре - той ще действа като вид бариера между съда и кислорода.

Може да омекотите маслото със стъклен буркан

Обикновена стъклена чаша задръжте няколко минути под гореща течаща вода или в микровълновата след това покрийте парче масло с необходимия размер. 

Сподели: