Камък в кухнята: ефектни решения за всеки вкус

Направете кухнята различна

10433

Мраморните и естествените каменни повърхности са класика за декорация на кухнята. Те са практични, хигиенични и в същото време изглеждат луксозно.

И това не е случайно. Защото изборът на подходящите качествени материали за една кухня не е лесна задача. От съществено значение е работните повърхности и кухненският гръб да са устойчиви на износване и да запазят външния си вид.

Един от най-популярните материали за декориране на маси, кухненски площи и стени традиционно се счита за камък, който се проявява добре както поотделно, така и в комбинация с други материали (плочки, естествено дърво, метал , порцеланови каменни изделия).

Трябва обаче да се има предвид, че естественият мрамор е капризен материал и изисква подходящи грижи. По своята структура той е порест и лесно абсорбира влагата (разлято вино, кафе, чай, масло, мръсотия), поради което трудно отстраними петна ще останат върху плота от мрамор. Ето защо е по-добре да използвате други видове камъни за работни повърхности (или да ги замените с по-траен и траен изкуствен мрамор).

Ето идеи за камъка в интериора и как да го интегрирате в тази стая.

 

Сподели: