7 идеи за дизайн на кухня, които ще ви помогнат да отслабнете

7 идеи за дизайн на кухня, които ще ви помогнат да отслабнете

Все още не е късно да подготвите тялото за сезон на плажа. Но няма да ви даваме диети или съвети какво да ядете, а ще ви покажем как да подредите вашата кухня, за да влезете във форма. Нищо чудно, че казват: окото като не вижда - стомахът не страда!

10 неща, които да изхвърлите от кухнята

Имате ли излишни неща в модерната си, може би дизайнерска кухня? Вижте какво трябва да изхвърлите от кухнята следващ...

04/01/2016

Светлина и цвят

Учените са установили, че изкуственото осветление в апартамента събужда глада. Ето защо в кухнята си струва да изоставите плътните завеси в полза на светлите. Просто оставете слънцето да влезе. Когато избирате цветова схема на интериора, предпочитайте спокойните пастелни цветове, защото ярките цветове на стените могат да предизвикат пристъпи на спонтанен глад.

Aнатомия на здравословния хладилник

Само няколко трика ще ви помогнат да се храните по-здравословно, да съхраните по-дълго време бързоразвалящите се хран...

23/02/2016

 

Избор на чинии

Сервизите за хранене в студени и тъмни цветове – синьо, лилаво, тъмнозелено и черно – са идеални, ако не можете да контролирате апетита си по време на хранене. Единната цветова схема на сервиза, покривки и салфетки ще помогне още повече. Но ярките цветове (червено, оранжево, жълто) трябва да се избягват при подреждането на масата, за да не се провокира допълнително производство на стомашен сок. Дори бяло, синьо, светло зелено, сиво, розово и пастелни нюанси са апетитни.

Що се отнася до размера на чиниите, тук също има някои тънкости. Малките могат дискретно да заблудят апетита ви и да ви предпазят от преяждане. В малка чиния порцията ще бъде много по-малка. Чувствайте се свободни да дадете предпочитание на класически кръгли и квадратни чинии.

 

Местоположение на продуктите

За по-малко изкушение за вредни закуски и по-малко вероятно да искате да ядете нещо, разделете всички продукти в кухнята на две категории. Първата ще съдържа само здравословни храни, а втората тези, които трябва да бъдат премахнати - бял хляб, газирани напитки, консерви, сладкиши със съмнителен състав. Те са в списъка с табу. Като поставите на видно място в кухнята пълнозърнестите храни и пастата от твърда пшеница, ръжения хляб и диетичните хлябове, можете лесно да се научите да се наслаждавате на здравословни храни и по-малко вероятно да ядете нещо вредно.

Украса за хладилник

Знаете ли навика често да гледате в хладилника в търсене на следващата порция „нещо вкусно“? Тогава ви препоръчваме да закупите хладилник в синьо или с тематични изображения, това се счита за ефективна техника за отърваване от лош навик. Можете също така да закачите мотивационни снимки на вратата на хладилника: независимо дали това е вашият идол с перфектно тяло или хубави изображения на здравословна храна. Препоръчително е да сменяте снимките от време на време, за да увеличите мотивацията.

Забравете минибара

Както знаете, алкохолът е много калоричен. Освен това към него винаги се добавят сирене, шоколад и други не по-малко опасни за фигурата закуски. Къде по-добре да прекарате времето си с любимата си музика и в приятна компания, без да натоварвате тялото с празни калории.

Растения

За любителите на стайни растения е подходящ следният трик: можете да отглеждате зеленчуци и маруля в саксии направо в кухнята. Стайните растения имат прекрасно свойство да отвличат вниманието от всичко, свързано с храната, което означава, че ще помогнат да се отървете от навика да преяждате. Освен това ще можете сами да отглеждате здравословна храна, която определено няма да навреди на фигурата - а това винаги е толкова хубаво.

Правилните аромати

Свещите с аромат на ванилия, канела и кафе облекчават апетита за захар. Ободряващата миризма на цитрусови плодове, копър и черен пипер помага за ускоряване на метаболизма. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...