7 грешки при ремонт на кухня, които ще превърнат живота в безкрайно почистване

Планирайте умно 

12398

Обмисляйки ремонт в кухнята, трябва да вземете предвид много подробности, вариращи от местоположението на уредите до избора на текстура на мебелите. Не е достатъчно просто да видите снимка и да купите кухненски комплект. Защото има грешки, които могат да превърнат живота ви в безкрайно почистване.

Грешки в декора на домаТези стаи са наистина ужасни

1. Тъмна лъскава кухня

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

5 грешки, които допускаме при обзавеждане на кухнятаСъздайте перфектната кухня, следвайки няколко основни правила

Струва си да си купите тъмен лъскав комплект само ако сте готови да станете роб на почистването или ако можете да затворите очите си и да приемете идеята, че никога няма да е толкова чиста и лъскава, както през първите седмици. Да, тъмните лъскави фасади изглеждат луксозно, но са напълно неподходящи за всекидневието. Само си представете - всяко ваше докосване ще остави отпечатък на вратата, пръски от мазнини и капки вода.

2. Кухня без врата

Липсата на врата прави кухнята по-модерна и просторна. Ако сериозно възнамерявате да откажете вратата, попитайте се дали сте готови да заспите с аромата на риба или пържени картофи, да работите под звъна на миещи чинии или тиган.

3. Мивка до прозореца

Идеята за инсталиране на кухненска мивка до прозореца не може да се нарече напълно неуспешна, тъй като има неоспорими предимства. Например, гледайки през прозореца, търкането на чинии е много по-хубаво от това да се взирате в стена; през деня ще има много естествена светлина и пестите пространство. Но има и някои недостатъци - вечно мръсният прозорец. Плюс това, за да преместите мивката към прозореца, трябва значително да промените комуникациите - това са средства и може да крие рискове.

4. Стъклена маса

Стъклените мебели със сигурност са красиви, освен това изглеждат много по-леки от предмети, изработени от други материали. Но една стъклена маса в кухнята далеч не е най-практичната идея. Първо, стъклената повърхност лесно се поврежда: драскотини от нож, стружки от неравности от тежки съдове, дребни поражения и така нататък. Второ, петната по стъклото са много по-забележими, а има и случаи, когато плотът се напуква от контакт с горещи съдове.

5. Отворени рафтове

Отворени рафтове и всичко по тях изглежда като интериорна декорация. Те придават елегантност и лекота на интериора, но наред с това ще имате допълнителни задължения, свързани с почистването. Факт е, че всички открити повърхности трябва да се мият ежедневно, в противен случай след няколко дни те ще бъдат покрити с непривлекателна смес от прах и мазнини.

6. Тъмен под

Тъмният под изглежда много впечатляващ, но ще трябва да се мие всеки ден и това не е преувеличение. Няма значение дали е матов или лъскав, от какъв материал е направен, ако е тъмен, върху него ще се виждат всяко петънце и прах.

7. Комбинирано покритие

Комбинацията от плочки и ламинат в кухнята изглежда много стилна, но, за съжаление, само на снимките. Всъщност между плочките и дъските винаги има малка празнина, която с течение на времето ще се запълни с боклук и мазнини. Решението на проблема може да е малък праг, но непрекъснато ще се спъвате в него.

 

Девет грешки, които не трябва да допускаме при боядисванетоВажни стъпки при боядисване на стаята
Сподели: