6 съвета за декориране на кухня от 4 кв. метра

Тя може да бъде много удобна

2806

Малка кухня може да бъде истински стрес за всяка жена. Неудобно е да се готви, няма достатъчно място за съхранение, няма достатъчно място за маневри. Но с няколко трика, дори и кухня с площ от 4 квадратни метра може да стане уютна и удобна.

10 функционални мебели, идеални за малка кухняЗа да има място за всичко

1. Силата на цвета

Трапезария в малка кухняТрикове, които работят

Преди да пристъпите към дизайна на стаята, трябва да вземете решение за стила и цветовата палитра. Основната задача е да се отървете от усещането за теснота и скованост, което може да стане чрез светли нюанси. Само те могат да напълнят кухнята с въздух и светлина, така че тя визуално да стане по-голяма.

Що се отнася до тъмните тонове, те също могат да се използват, но само като акценти.

2. Направете мебели по поръчка

В толкова малка кухня всеки сантиметър е важен, затова е най-добре да изготвите индивидуален проект, който ще вземе предвид всички ваши желания, както и площта и характеристиките на кухнята. Не забравяйте обаче, че основно плащате за вашето удобство и комфорт.

3. Не забравяйте перваза на прозореца

Както вече казахме, наличната площ трябва да се използва максимално. А первазът на прозореца е сред детайлите на интериора, която в никакъв случай не може да бъде пренебрегната.

• Ако прозорецът е висок, направете бар плот от перваза на прозореца. Той лесно може да замени маса за хранене, която обикновено заема най-много място в кухнята. Тази опция е идеална, ако в апартамента не живеят повече от двама души.

• Ако рядко готвите и прекарвате минимум време в кухнята, можете да комбинирате кухненската мивка с перваза на прозореца. Това е чудесен пример за рационално използване на пространството.

• Ако под прозореца няма радиатори, използвайте свободното пространство. Най-добре е да поставите там шкаф за съхранение.

• Ако первазът на прозореца е нисък, го разширете и оборудвайте работната зона.

4. Използвайте рафтове

Отворените рафтове непрекъснато предизвикват спорове: някой казва, че те са непрактични, защото събират прах, а някой ги счита за идеални системи за съхранение на малка площ. Ако имате просторна кухня, можете спокойно да се откажете от идеята за отворени рафтове и да ги замените с традиционни шкафове със стъклени врати. Ако стаята е с площ от 4 квадратни метра, тогава рафтовете се превръщат в истинско спасение.

5. Помислете за персонализирана техника

 

Блендери, миксери, кафемашини, електрически чайници ... В малка кухня поставянето на всичко това не е възможно. Следователно, трябва внимателно да обмислите какво оборудване да държите тук. Избирайте по – малки модели.

6. Допълнително съхранение

Шкафчетата далеч не са единственото място, където можете да съхранявате кухненски прибори. Можете да използвате:

• пространството над входната врата (в старите къщи обикновено има ниша);

• място под перваза на прозореца;

• вътрешността на вратата на шкафа - там можете да закачите куки за различни кухненски аксесоари;

• зона под мивката - поставете там няколко кошници за домакински препарати.

Основният принцип при организирането на съхранение е следният - това, което често използвате, трябва да бъде под ръка и да се вижда ясно. И нещата, от които се нуждаете няколко пъти седмично, по-добре е да приберете.

 

Хитри приложения на малката масичка Една малка мебел, а с толкова много функции
Сподели: