6 нови идеи за употреба на содата за хляб

Тя не е само за печене и почистване  

1939

Содата за хляб е може би най-универсалното кухненско средство, което имате. Можете да я използвате за готвене, като препарат за петна, както или за многофункционално почистване. Освен това е евтина и напълно естествена. Как да не ви хареса?

И ако у дома разполагате с повече пакетчета сода за хляб, не се чудете как да я оползотворите. За да ви помогнем да се възползвате максимално от нея, предлагаме още шест начина да приложите този магически прах.

ikea.bg

За измиване на свежи плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са изложени на много микроби и бактерии на пазара или в магазина. За да ги измиете добре, смесете около ¼ чаша сода за хляб на един литър вода, накиснете зеленчуците за около пет минути и изплакнете под течаща вода.

Добавете в препарат за почистване

Независимо дали става дума за препарата за съдомиялната, за почистване на банята или в течността за пода, содата ще направи нещата по - по-чисти и по-уханни. Добавяйте по четвърт чаша сода за всеки литър течност и ще видите ефекта.

Предотвратява миризмата от кухненските прибори/ уреди

Ако се налага честата употреба на някои прибори и уреди (котлони, фурна, микровълнова, дървени лъжици), за да предотвратите миризмата им, натъркайте или накиснете ги във вода с около една четвърт до половин чаша сода за хляб. Изплакнете ги, преди да ги използвате отново.

Запазва по – дълго цветята свежи

Добавете чаена лъжичка сода за хляб във водата и цветята ще останат свежи и живи по-дълго.

Почистете килима

Това вероятно е най-простият от всички трикове! Поръсете сода за хляб върху килима, оставете го за 15 минути, почистете с прахосмукачка и сте готови. Вашият килим със сигурност ще мирише по-свеж.

Първа помощ при изгаряния

 Направете паста от сода и вода, след което я нанесете директно върху изгорената област. Тези, които са опитали това домашно лекарство, гарантират, че предотвратява белезите!

Сподели: