Как да внесете индустриален стил в кухнята

За различна и впечатляваща стая

629

Нуждаете се от нещо ново, уникално и красиво във вашия дом? Защо да не започнете с кухнята? Тухли, метал, греди и тръби могат да превърнат вашата кухня в интересно и различно място. Всъщност това е част от индустриалния стил, който става все по – популярен и търсен. Макар да не е много разпространен в България, ако домът ви има необходимите характеристики (високи тавани и широки пространства), нищо не пречи да внесете от тази мода, вдъхновена от фабриките и складовите помещения.

Вижте как да създадете кухня в индустриален стил. За едно младежко, свободно и изключително стилно излъчване.

Състарено дърво

Мебелите и подът тук са дървени , имитиращи старото, сурово и необработено дърво. Заложете на дюшеме и тежка дървена маса или кухненски остров от дебел дървен плот.

Тухли

Тухлата е един от основните материали, която се използва за стените в индустриалния стил. Ако домът ви няма автентични запазени тухлени стени, помислете за тухлен фурнир или изградете тухлена стена.

Осветлението

Ако търсите индустриален стил в кухнята, изберете лампи от черна или неръждаема стомана, от месинг или мед. Може да сложите и големи абажури от дебело стъкло или само свободно висяща крушка. Съчетайте ги с интериора, така че да се натрапват, но да излъчват достатъчно светлина за помещението.

Бетон

Наред с тухлите, бетонът е другият задължителен елемент в индустриалната кухня. Той присъства в пода, като основа на кухненския плот и дори като излети в стената рафтове.

Метал

Метални орнаменти в осветителните тела, като орнаменти на прозорците, в аксесоарите, в рафтовете. Той е позволен навсякъде. Въпрос на въображение е да го използвате според вашия вкус и стил.

Вижте още няколко идеи за обзавеждане на кухнята в този непреходен и винаги актуален стил.

Сподели: