5 тайни, с които вашата бяла кухня няма да изглежда скучна

5 тайни, с които вашата бяла кухня няма да изглежда скучна

Популярността на белите кухни нараства с всяка година. Но интериор само с бели шкафове, обаче ще омръзне само след една година. Ето няколко съвета как да освежите бялата кухня.

12 уреда от кухнята на мечтите

Ако сте любители на готвенето, значи вашата кухня на мечтите е пълна с невероятни подобия, които подпомагат тази дейн...

23/09/2015

1. Акцент върху зоната за хранене

Маса и столове винаги има в кухнята, затова те са тези, върху които трябва да се съсредоточите. Сложете контрастна маса и няколко цветни стола. Ефектът ще бъде Уау.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

2. Ярък гръб и подове

Бялото има десетки (всъщност стотици) нюанси. Затова условно "бялата кухня" може да бъде сметана, златиста, слонова кост, яйчена черупка и др. Оттенъкът и цветният подтон могат да бъдат подобрени с допълнителен декор, като кантове по фасадите, стъклени и огледални вложки във вратите и ефектен обков. Ако това не е достатъчно, можете да продължите идеята с нюанси в декорацията - под, таван, стени и кухненският гръб. Основното нещо е да поддържате баланс и да не надхвърляте два или три акцентни нюанса.

 

3. Стайни растения, цветя, билки

Не става въпрос само за саксии на перваза на прозореца, но и за професионално озеленяване на пространството. Сега можете лесно да намерите специалист по стайни растения, който ще избере колекция от растения, ще ги разпредели в кухнята, ще направи необходимите акценти и ще даде препоръки за грижа.

4. Светлина

Акцентните светлини и обмисленото осветление с няколко сценария променят облика на кухнята до неузнаваемост. И ако ярка таванна лампа над масата за хранене привлича вниманието през деня, тогава допълнителното осветление ще създаде истинска магия вечер.

5. Геометрия, архитектура и контрасти

Просторна бяла кухня може да се превърне в сцена за кулинарно шоу, декор за семеен „празник всеки ден“ или мини кабинет. Тук всеки решава за себе си. Геометрични техники (комбинация от обеми, мащаби и форми в прости фигури), компетентната работа с оригиналната архитектура на пространството и дозираните контрастни акценти ще помогнат за реализирането на всеки интериорен сценарий. Във формат бяла кухня всичко това работи максимално ефектно – като рисунка с тънък туш върху бял лист.

Вдъхнете живот на вашата кухня

Независимо дали сте запален кулинар или заложник на бързото хранене на крак, кухнята продължава да е сърцето на дома ...

31/12/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...