5 сериозни грешки при обзавеждане на кухня

С няколко лесни стъпки ще си спестите много нерви

18839

Планирането на нова кухня може да не е още на дневен ред при вас, но рано или късно човек трябва да направи промяна и реновация. А за да не хвърляте пари и нерви на вятъра, ви представяме няколко съвета, които ще предпазят от грешки при обзавеждането на кухня.

 Не пренебрегвайте мерките

Правилно измерване е от изключително значение за кухнята. Ако смятате, че няма да се справите, а ще купувате готова кухня, по – добре извикайте специалист, който да вземе точните мерки за шкафовете. Съобразете размерите на уредите – печка, хладилник, пералня, съдомиялна. И се уверете, че ако са с по – нестандартен размер, ще могат да минат през вратата.

Изберете материалите

Заложете на качествени материали, които да бъдат и устойчиви. Все пак това е помещение, в което ще готвите, ще има изпарения. Ако ви харесват на снимка мраморни плочки, преценете дали ще паснат на цялостния вид на кухнята. Съобразете и с дизайна на къщата.

Уредите

Ако сте от хората, които не си падат по готвенето и вечерята се заключава в претопляне на замразена пица или да изпължите няколко яйца, по – добре не купувайте скъпи уреди. Надали фурна със сензори ще ви влезе в употреба.

Сигурността

Не пренебрегвайте сигурността в кухнята и не неглижирайте опасностите. Ако имате газов котлон, бъдете малко по – предпазливи при инсталирането и използването му, ако сте с малки дежа, обезопасете около фурната, дръжте ножовете и опасните предмети на достатъчо високо. Или заложете на чекмеджета, в които да го съхранявате, а не на плота. 

Не пренебрегвайте пространството

Осигурете си достатъчно място за всичко в кухнята. Помислете за отгрити рафтове, кошници, шкафове, чекмеджета. Планирайки кухнята, не мислете, че може лесно да добавяте нови и нови рафтове. По – добре разпределете предварително и проектирайте идеалната за вас кухня. 

Сподели: