5 начина да увеличим мястото в кухнята

Хитри трикове за функционална кухня

2669

Независимо дали обичате да готвенето или за вас е просто досадно задължение, кухнята е една от най - важните стаи в дома. А ако мястото е малко и е тясно, е трудно да превърнете помещението в уютно и приятно пространство. Но ние имаме няколко идеи:

Не я изолирайте

Ако живеете в малко жилище, приобщете укухнята към по – голямо пространство – всекидневна, трапезария. Това може да стане с помощта на стъклена плъзгаща се врата или плот, който да я отдели визуално.

 Използвайте цветове и огледала

Огледалните повърхности правят пространството по – голямо, затова заложете на такива шкафове. Монохромните цветове отварят стаята, независимо дали изберете светли или тъмни нюанси. Понякога, дори да използвате тъмни цветове като черно или тъмно синьо, стаята може да изглежда по – голяма. Цветният таван пък може да издължи пространството.

Издължено пространство

Ако разполагате с малко пространство, издължената кухня е добро решение. Този дизйан ще позволи да разполагате с достатъчно място за движение, място за съхранение на уредите (хладилник, фурна). Помислете и за U-образен вариант, при който прозорецът да бъде в края на помещението. Това ще внесе светлина в стаята.

Излезте навън

Ако кухнята е близо до външно пространство –двор, балкон, защо не я приобщите. Така ще имате допълнително място за всичко необходимо.

Мислете за местата за съхранение

Мястото за съхранение е най- големият порблем в малката кухня, но и за това има решение - заложете на отворени рафтове, с които тя ще изглежда по – голяма, светла и открита. Ако имате висок таван – възполвайте се. Закачете шкафовете до тавана, за да създадете излюзия за повече пространство. 

Сподели: