5 неща, които можете да боядисате в кухнята, за да не се налага да мислите за ремонт

5 неща, които можете да боядисате в кухнята, за да не се налага да мислите за ремонт

Ако искате да освежите кухнята, но нямате финансова възможност за това, сте на правилното място. Няма нужда да сменяте шкафове и мебели. Всичко, от което се нуждаете, е четка, кутия боя и малко вдъхновение!

10 места в дома, на които да разположите малка кухня

Тенденцията за живот във все по-малки жилища се налага упорито във всички кътчета на света. В отговор на това се появ...

06/07/2015

Идея 1: Променете кухненския гръб

Ако ви е писнало от традиционното покритие от плочки, променетео го с тебеширена боя. Може да го направите като черна дъска с някакво послание, да нарисувате цветя или да бъде като списък за пазаруване.

Разбира се, има и недостатъци. Ако върху тебеширената боя има мазнина, ще бъде много трудно да се отмие. Но проблемът може да бъде решен - да покриете композицията със стъкло.

Идея 2: Боядисайте фасадата на шкафовете

Купете боя, специализирана за дървени шкафове и променете кухнята до неузнаваемост. Разбира се, трябва да се съобразите с това, боята да бъде устойчива на влага, на температурни промени и на агресивни вещества.

Идея 3: Добавете акцент

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Smink Studio (@sminkthings)

Познатият интериор веднага ще изглежда различно, ако добавите няколко ярки акцента. Изберете стелаж, отворени рафтове или няколко плочки на пода. Можете да отидете още по-далеч и да направите акцентна стена в трапезарията. Така че не само ще добавите ярки нотки към интериора, но и визуално ще разделите кухнята на няколко части.

За да изглежда акцентът подходящ, е важно да следвате няколко препоръки:

• Предпочитайте едно нещо.

• Уверете се, че акцентиращият детайл съответства на цветовата схема и интериорния дизайн.

• Обърнете внимание на стила на стаята и дайте предпочитание на дизайна, който се вписва в тази посока.

Идея 4: Актуализирайте масата и столовете

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Remodeling Experts (@hivekitchenremodeling)

Ако в кухнята все още има стари съветски мебели, не бързайте да ги изхвърлите. Първо, опитайте да шлайфате и пребоядисате - може би след такава трансформация масата и столовете ще се поберат по-добре в интериора.

Идея 5: Ремонтирайте тавана

Твърдението, че таванът трябва да е бял, вече е остаряло. Съвременният дизайн и модните тенденции са по-гъвкави по този въпрос, така че позволяват използването на почти всеки цвят. Ако имате високи тавани например и искате да се отървете от „ефекта на музея“, боядисайте ги в цвят, който контрастира със стените. 

Идеи къде да разположим малката кухня

Тенденцията за живот във все по-малки жилища се налага упорито във всички кътчета на света. В отговор на това се появ...

19/12/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...