5 бюджетни начини да промените скучната кухня

Само за уикенд време  

11775

Кухните са едно от помещенията у дома, които се амортизират най – лесно. Предвид дейностите, които осъществяваме тук, не е чудно, че се налага по – често да бъдат освежавани и ремонтирани. За съжаление голям ремонт на кухнята струва доста и не всеки може да си позволи всяка година да сменя шкафове, плотове и друг мебели. Но за сметка на това има множество трикове, с които лесно ще придадете по - свеж вид на старата кухня.

10 неща, които да изхвърлите от кухнятаС какво са пълни шкафовете на дизайнерската ви кухня?

Сменете гърба

Пълна промяна на кухнята с малко париНякои от тези промени могат да се направят на изключително ниска цена, като същевременно осигуряват максимални резултати

Днес на пазара може да намерите огромно разнообразие от плочки – като цветове, големина и форма. За уикенд време може да налепите на кухненския гръб или поне на онази част, която е около зоната на котлоните. Няма да повярвате как тази малка промяна ще се отрази на цялостния вид на стаята.

Закачете няколко рафта

Със сигурност ще се намери някоя празна стена, която стои самотна. Закачете на нея два – три отворени рафта и аранжирайте с цвете, няколко готварски книги или красив сет с чаши и чинии.

Освежете работните плотове и мивката

Промяната на работните плотове може да окаже огромно влияние върху външния вид и усещането на кухнята, и дори може да бъде началото на един по – голям проект. Например дървен плот на острова ще превърне зоната в място за хранене. Или пък сменете този около мивката с по – здрав и красив. Вариант е да смените и цялата мивка, ако имате възможност – по – голямо корито, по – модерен кран или различно покритие е малка, но важна промяна, която ще се отрази на вида.

Подредете

Това реално няма да ви струва абсолютно нищо, но ще придаде ново усещане. Прегледайте всички шкафове, рафтове и чекмеджета и се отървете от ненужните вещи. Преподредете шкафовете със сухи храни и консерви, организирайте бурканите, ако имате подправки в пликчета, ги пресипете в буркани….Бъдете креативни и разместете, създайте си удобна за вас зона за готвене и приготовление на храната.

Добавете дълбочина с тъмен цвят

Още един сравнително лесен и евтин начин да промените кухнята е като боядисате едната стена и я направите акцент. Бъдете смели и добавете тъмен нюанс за повече  драматизъм. Без значение дали това ще е така модерният тъмно син, а защо не й черен цвят за стена – дъска, една много различна стена ще внесе коренна трансформация.

Вдъхнете живот на вашата кухняНаправете план и бюджет
Сподели: