10 начина да добавите цвят в кухнята (част 1)

Ярки цветове и настроение

1506

Кухнята е стаята, в която все повече семейството прекарват най-много време, а с отворените планове на стаите, които придобиват все по-голяма популярност, те вече не са запазено място само за готвене. Тук започваме да каним гостите, събираме се с близките си и е логично да искаме да я превърнем в една по – специална част от дома.

Бялата кухня безспорно е класика и е изключително красива. За да я оживим и да придадем характер обаче, е добре да внесем малко цвят, да добавим ярък елемент. За да постигнете това, не е задължително да правите голяма инвестиция. Понякога само цветна посуда или малък килим са достатъчни, за да постигнете забележителен ефект.

vitalconcept.com

Но за да не сме голословни, ето няколко предложения.

Природни елементи

Няма нищо по – хубаво от голяма купа със зелени ябълки или жълти лимони, например. Няма да сбъркате ако заложите на букет свежи цветя или саксия с билки. Ако не можете да се грижите за естествените зелени растения, заложете на изкуствени.

Плочки на пода

Това е голям проект, но плочките могат да добавят цвят и настроение, а освен това лесно се почистват,

Килим

Вашата бяла кухня е прекалено скучна? Цветен килим на пода ще придаде уют и стил.

Тапет

Тапетът не означава, че трябва да се върнете в 80-те и 90-те години. Просто сложете такъв само на едната стена, която да превърнете във фокусна точка.

Седнете със стил

Добавете пейка или оформете кът на прозореца с цветна възглавница. Ако нямате място за такива, заложете на цветни столове.

Забравете за скучния гръб на кухнята

Има безкрайни възможности за цветове, шарки и комбинации, затова се забавлявайте и внесете колорит.

Покажете вашите готварски книги

Ако притежавате много готварски книги, не се колебайте да ги използвате в дизайна на кухнята. Помислете за отворен рафт, на който да ги подредите и да създадете цветно настроение.

Цветни шкафове

Боядисването на кухненските шкафове е смел ход със забележителни резултати. Не можете да повярвате, но това ще ви накара да се усмихвате всеки път когато влезете в нея.

Черна дъска

Един оригинален и хитър начин да внесете нещо различно е, като боядисате стена или малка част от нея с черна боя и да я превърнете в дъска за записки.

Цветни съдове

Цветни чинии и чаши на откритият рафт са супер идея за колорит в кухнята. Ако не харесвате такива рафтове, помислете за шкафове със стъклени вратички. 

Сподели: