10 идеи за промяна в кухнята

За впечатляващ резултат

3423

Кухнята често е центърът на дома - това е мястото, където готвим, храним се, където е винаги истинско парти. Ремонтът на тази стая обикновено изисква доста време и средства и решението за обновяване не е лесно. 

Ако все пак ви се иска да промените нещо, макар и малко, тогава следващите идеи са за вас.

1. Сменете осветлението

Готвенето в тъмна или неосветена кухня не е забавно. Инвестирайте в LED крушки за естествено изглеждаща и ярка светлина. Помислете и за светлини под шкафовете и на по – тъмните места.

2. Нека кухнята работи за вас

Помислете как използвате кухнята си. Дали децата се събират около плота или острова? Тогава защо да не добавите няколко бар стола, така че да могат да седят удобно? Използвате ли всички уреди, които са на плота? Ако не го направите, е време да скриете някои от тях. Къде са най-често използваните от вас прибори? Те трябва да бъдат лесни за намиране, когато готвите. Има ли нещо, което можете да махнете от плота и да го монтирате на стената или шкафа като стойката за хартия, или принадлежностите за миене на съдовете?  Организирането на кухнята според вашите нужди е един от най-простите и най-ефективните начини за обновяване.

3. Изчистете хладилника

Махнете рецептите, магнитите и почистете. Ако много държите да имате всички тези неща, организирайте дъска, която закачете до него.

4. Почистете уредите

Повярвайте ни: тостерът и чайникът ще изглеждат доста по – различно след като ги полирате. Смесете крем тартар и вода до паста и нанесете върху неръждаемите уреди. Оставете за десет минути и избършете.

5. И така и така сте започнали, почистете и мивката

Колкото и да не ви се вярва, но това е мястото, на което има огромно количество микроби. Затова поръсете сода за хляб навсякъде в мивката и измийте с мека гъба, напоена с бял оцет.

6. И докато го правите, почистете котлоните

Още чистене! Да, налага се. Но доверете ни се, за добро е! Натъркайте керамичния котлон с препарат и минете с влажна гъба и микрофибърна кърпа след това.

7. Инвестирайте в истинска и голяма дъска за рязане

Ако плотът ви е виждал и по – добри дни, или просто ви изглежда грозен вече, не е нужно да го заменяте. Сложете голяма дъска за рязане, която да го покрие и на която ще можете да режете.

8. Бъдете креативни с вашите шкафове

Ако вътрешността на шкафовете ви е здрава, но вратичките са стари и изтъркани, може да ги покриете с фолио. Има голямо разнообразие от цветове и шарки, с които лесно ще преобразите кухнята.

9. Закачете картини

Кухнята често се пренебрегва, когато става въпрос за изкуство, което не е правилно - добавянето на картини, например, е прост и евтин начин да вдъхнете на кухнята индивидуалност. Идея е да сложите тематични произведения или надписи.

10. Изложете готварските книгите

Те са красиви и могат да създадат много настроение и чар в кухнята. Отделете им лавица или специален рафт, на който да ги подредите. 

Сподели: