10 идеи за малката трапезария

И най - малкото място за хранене може да изглежда добре

3186

Дори вашият дом да е малък, не означава, че не можете да го направите уютен и удобен. И това важи за всяка стая, дори и за трапезарията. Ако имате малка трапезария, която се чудите как да обзаведете, ви предлагаме 10 идеи, от които може да се възползвате.

Да имаш красива трапезария не е толкова трудно. С малко творчество можете да постигнете желана атмосфера за хранене. Заложете на минималистичната концепция, за да се възполвате максимално от пространството, фокусирайте се само върху необходимите мебели, като маса за хранене и столове.

Ето няколко предложения за малката трапезария.

Огледала

Огледалата могат да направят всяко пространство да изглежда по-голямо. Особено ако го поставите върху цялата стена или прикрепите масата към огледалната стена.

Мебели с ниска височина

Изберете ниска височина столовете за малката зона за хранене. Този тип мебели ще направят пространството да се усеща широко и да не блокира визуалното стаята. Можете също така да изберете пейка и да спестите малко място.

 Форма на масата

За малката трапезария изберете овална маса. Избягвайте големите мебели, защото те пречат на обитателите да нимават спокойно. Помислете за вариант с разтегателна маса. 

Полюлеят

Изберете красив полилей, за да добавите усещане за елегантност и лукс. Твърде големият или естравагантен ще доминира в стаята и тя ще изглежда небалансирана. Затова изберете пропорционален на помещението, но ефектен.

Функционалност

Ако имате по-голямо семейство, изберете маса, която се разтяга.

Прозрачност

Изберете плексиглас, акрил, стъклени маси и столове, за да направите стаята визуално по -светли и по-големи.

Цветна палитра

Белите и светлите цветове отразяват естествената светлина, затова заложете на тях. Ако сте любител на тъмните цветове, можете да добавите някои весели аксесоари към пространството. Помислите за използването на сходни цветове, защото те също могат да направят стаята да изглежда по-голяма.

Естествено осветление

Изберете завеси, които са леки и феерични и позволяват на светлината да влезе в стаятя през тях.

Скандинавски стил

Скандинавският дизайн е известен със своята простота и баланс. Заложете на изчистените линии, светли цветове и естествени компоненти, за да направите стаята да се усеща по-голяма.

Сподели: