5 идеи за пода в кухнята

Различни и красиви  

1952

Има хора, които обичат да украсят кухнята, подобно на всекидневната стая. Те я запълват с декоративни фигури и произведения на изкуството, които могат да се видят във всяко кътче. Други пък предпочитат да запазят функционалността на мястото за готвене.

Ако сте от тези, които искат да съчетаят и двете – да запазите комфорта и ефективността на стаята, но и да внесете цвят, текстура и различно излъчване, променете пода.

Какво пък толкова може да се промени един под, биха попитали някои? Вижте няколко идеи.

За да подчертаете стила, помислете за използването на един и същи цвят на подовете и плота или в зоната за готвене (както се вижда на снимката). Въпреки че в стаята няма принадлежности, съвпадащият ансамбъл създава впечатлението, че пространството е общо.

Ако търсите фин завършен, помислете за няколко шарени плочки в площта около острова. Така създавате илюзията за килим, но е доста по – хигиенично и различно решение.

Няма да сбъркате ако сложите мрамор върху мрамор! Освен че прави пространството изключително фино и елегантно, с подобна комбинация всичко изглежда модерно и дава илюзия за безкрайност.

Искате нещо по – игриво? Смесете няколко вида плочки. Ако сте почитатели на минимализма, просто заложете на черно – бели принтове.

Боядисаният в цветовете на дъгата под е най-добрият начин да освежите кухнята, да добавите свежест и колорит.

 

Сподели: