Промяната на няколко всекидневни

Една стая, няколко опции за това, как може изглежда  

2199

Всеки има свои предпочитания и стил, когато обзавежда дома си. Ако едни харесват ярките цветове и еклектика, други залагат на неутралните тонове и класическия стил. За някои малките, но повече на брой мебели са по – добрия вариант, докато има и такива, които предпочитат да имат един голям диван и повече пространство във всекидневната. Ето защо дизайнерите трябва да бъдат готови да предложат няколко визии и варианти, следвайки вкуса и предпочитанията на своите клиенти.

Дизайнерът Емили Хендерсън ни предлага да разгледаме трансформацията на няколко всекидневни, обзаведени по различен начин, според желанията на собствениците.

Вижте ги

Всекидневна 1  - стая с интересна форма, но скучно и невзрачно обзавеждане

Промяна 1 - Светло сини стени и тъмно син диван придават напълно нов облик на стаята. Фокусна точка е месингов полюлей, който кореспондира на аксесоарите на масичката и паното на едната стена.

Промяна 2 - Емили избира за стените охра. Камината е променена с оникс, а телевизорът е умело прикрит в дизайнерски шкаф на стената. Клубен тип столове в жълто придават свежест на помещението.

Всекидневна 2 – голяма стая, в която се събира цялото семейство. Кафяв плюшен диван и кожена табуретка са единствените мебели за сядане. Стая без цвят и настроение.

Промяна 1 – светли мебели и свеж цвят на стените трансформират напълно стаята. Стената акцент е в ярък оранж, а нова поръчкова модерна библиотека предлага място за съхранение на вещите.

Промяна 2 – флорални мотиви и лек бохемски полъх се усеща от трансформацията на тази стая. Акцентиращата стена е решена с японски тапети. В средата на стаята Емили слага масичка в ретро стил, заобиколена от два фотьойла в бяло – синя тапицерия, подобно на тапетите и декоративните възглавници.

Всекидневна 3 – ъгъл за хранене, в който има само маса и столове. Единственият ярък цвят тук са възглавниците на столовете.

Промяна 1 – Старите мебели са запазени, но цветът на стената е бледо лилав с няколко картини. Оранжевият килим оформя зона и добавя още колорит, а цветята придават свежест на помещението.

Промяна 2 - Ръчно изработен килим е бижуто на тази стая, той добавя топлина и цвят към пространството. Семплите завеси от тюл са окачени високо над прозорците, за да придадат височина на стаята, а столовете са облечени във флорални оранжеви възглавници. Два черни стола, различни от останалите са различното в трапезарията. 

Сподели: