Идеи за малката, но забележителна всекидневна

Какви съвети дават дизайнерите

1820

Когато правите реновация на малкия хол, един от най-лесните начини да го промените в като заложите на меки пастелни нюанси, за да запазите топлина и уюта на стаята.

Поддържайте малката всекидневна подредена и чиста. Колкото и да не ви се вярва, но това е от съществено значение, за да изглежда тя по – просторна и светла, съветват експертите.

Когато говорим за местата за съхранение, сложете плаващи рафтове. Те са идеални за малки помещения, защото събират много неща на стена или в нишите, може да ги позиционирате по цялата дължина на стената и да използвате всеки сантиметър от пространството.

Притокът на естествена светлина е много важен за малката стая, затова сложете светли, ефирни и леки завеси, с които ще позволите тя да влезе.

Ако сте щастливци и имате високи тавани, завесите от тавана са добър избор, защото ще създадат илюзия за обем.  Потърсете такива с фини ивици, които ще придадат допълнителна дълбочина на стаята.

Големи огледала за стена и мебели с отразяващи повърхности са сред триковете, с които ще промените малкия хол. Още един съвет на дизайнерите е да групирате цветните предмети, така ще създадете илюзия за подреденост и последователност.

Не забравяйте да включите и тапетите в декорацията. С огромното разнообразие на модели, текстури и комбинации ще освежите стаята и ще й придадете забележителен и величествен вид.

И не на последно място – най-важното е стаята да ви харесва. Вие я правите, за да ви бъде удобна и да се чувствате максимално комфортно и уютно в нея.

 

 

Сподели: