Минималистични интериори, които доказват, че по - малкото е повече

Животът с малко вещи може да е по – хубав  

490

Геометрични форми, повторяеми модели, монохромни интериори, студени цветове, естествени материали, пунктуалност и математически композиции. Всичко това стои зад движението на минимализма. Този стил все повече превзема начина ни живот – от облеклото до домовете ни. И няма нищо чудно. Тук качеството е над количеството. Класата е над кича. Тук малкото е достатъчно. В минимализма няма нищо излишно, всичко е чисто, неопетнено. Много хора дори предпочитат да оформят работните си пространства с подобен стил, защото така нищо не ги разсейва и са много по – продуктивни.

Минималистичен стил в модерните кухниНамерете вдъхновение, за да създадете модерен и впечатляващ стил  

В интериорният дизайн минимализмът не означава скука или стерилност на помещението. Напротив. И тук има живот, лично присъствие и индивидуален почерк. Просто е показано по по – сдържан и премерен начин.   

Японски стил и минимализъм в луксозна къща в АвстрияЯпонският дизайн и архитектура са идеалният пример за уважението към природата и поддържането на силна връзка с естествения свят в съчетание с минималистичен и изчистен дизайн и стил

От Architectural Digest ни показват няколко забележителни стаи в минималистичен стил, които са доказателство за непреходността на течението и за красотата на елементите.

Резиденция в Люксембург с дизайнерски мебели и фини детайли.

Тук властва дървото, а наличието на много текстури създава интерес.

Не само бялото и черното са характерни за този апартамент, но и умелата игра със светлината.

Семейната стая в минималистичен стил може също да бъде уютна.

Тук са събрани всички елементи – камък, дърво, стъкло и метал. Перфектната хармония.

Кухнята е бяло е мечта за много жени. И това не е случайно. Само вижте този шедьовър на минимализма.

 

12 минималистични идеи за двораКът навън за всички сезони  
Сподели: