Японски стил и минимализъм в луксозна къща в Австрия

Японски стил и минимализъм в луксозна къща в Австрия

Влиянието на Далечния изток се чувства и в обзавеждане на европейските домове, като се залага на изчистените форми, пастелните тонове и семплата декорация.

Пример за подобен стил е голяма семейна къща в Долна Австрия, която следвайки принципите на източното обзавеждане е превърната в един наистина стилен дом.

Къщата се простира на три етажа на площ от 411 кв.м и е чудесен пример за взаимодействие между вътрешното и външното пространство, благодарение на стъклените стени и големите стъклени врати.

Основни изисквания на собствениците са създаване на изпълнен със светлина интериор, атмосфера, която насърчава взаимодействието между хората в семейството, а всяко пространство да се влива естествено в следващото.


Всичко това е постигнато с лекота благодарение на пътеки, мостове, стълбище и асансьор. Красивият атриум допринася за създаване на светло и ефирно пространство.


Кухнята е решена с лъскави мебели, за всекидневната е избран елегантен диван, а цветовете в трапезарията допълват изискаността на резиденцията.

Подобно на повечето съвременни домове жилищната площ на долните етажи и спалните на горните са отворени с голяма тераса с басейн и със зона за хранене.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...