Ново приложение на IKEA позволява на клиентите да видят мебелите в дома си

Първоначално то ще бъде активно само за Франция и Холандия 

433

Шведската компания за мебели IKEA пусна напълно ново приложение, което позволява на клиентите да пазаруват дистанционно и да визуализират продуктите по начина, по който ще изглеждат в домовете им. Това ще става като се въведат размерите на стаята и се избира между различни стилове. След това клиентите ще могат да поръчат мебелите чрез приложението.

То ще бъде пуснато най-напред във Франция и Холандия, а след това и на останалите водещи пазари за IKEA , сред които Германия, САЩ и Китай до края на годината. С този ход най-голямата верига за търговия с мебели в света променя бизнес модела си, като улеснява пазаруването онлайн, пише изданието Euronews, цитирайки Reuters.

Главният изпълнителен директор, отговарящ за дигитализацията на ИКЕА - Барбара Мартин Копола, коментира, че това е напълно ново приложение и съчетава опита на магазина с онлайн изживяването. Първоначално IKEA пусна приложение с добавена реалност през 2017 година. То позволяваше на клиентите да видят над 2000 продукта и да ги впишат в обзавеждането на жилищата си, но не даваше възможност стоките да бъдат купени. 

Основното приложение на ИКЕА представя целия асортимент на компанията, но продуктите са представени поотделно и клиентът може само да ги добавя в списъка си за пазаруване, който да използва при посещение в магазин на IKEA . Пазаруване от разстояние може да се прави само чрез сайта на ИКЕА.

Бързорастящият британски онлайн търговец на мебели Made.com пусна миналия месец нова услуга за интериорен дизайн срещу заплащане, при която се използва изкуствен интелект, за да се дават препоръки за продукти, и 3D технология, която да показва как ще изглежда обзаведената стая. Новото приложение на ИКЕА ще бъде допълнение към решението на компанията да пробва по-малки магазини в централните градски части, в които се предлага по-малък асортимент. Такъв магазин бе открит в Париж по-рано този месец. С помощта на приложението клиентите ще могат, след като насочат телефона си към стол например, да видят какви други цветове предлага компанията, да видят стола в дадена стая или до подобни продукти.

Сподели: