Как да отключите потенциала на малката всекидневна

Съвети и умни дизайнерски трикове, с които и най-малката стая ще бъде перфект...

2690

Имате малка всекидневна и искате да я промените, да я направите по – уютна и приветлива. Но смятате, че това е невъзможно, защото ограниченото пространство не дава възможност за нещо впечатляващо. Грешите! Много лесно може да отключите потенциала на вашия компактен хол, само като следвате няколко прости правила.

Когато правите ремонт, един от най-лесните начини да създадете илюзия за повече простор е като декорирате с меки пастелни нюанси. Това включва нюанси на кафяво, бежово, бяло. Не забравяйте, че иначе ярките синьо, зелено и жълто имат меки тонове, с които ще внесете цвят по фин и деликатен начин.

Лесен и безотказен начин да направите малка дневна се усеща по-голяма е да я поддържате внимателно подредена. А това ще стане най-лесно ако всичко в стаята има своето място. Подвижните рафтове са идеални за малки помещения, защото на тях може да държите много неща. Вариант е да инвестирате и в рафтове по поръчка, които заемат цяла стена, но без да създават илюзия за претрупаност, но и предлагат площ за всякакви вещи и аксесоари.  

Възползвайте се максимално от естествената светлина в стаята, като заложите на фини завеси. Ако имате високи тавани, заложете на пердетата от тавана, тъй като те ще привличат погледите нагоре и ще създадат илюзия за пространство. Дизайнът с фини ивици добавя към усещането за допълнителна дълбочина.

Големи огледала на стената или мебели с отразяващи повърхности са изпитан трик, с който ще увеличите количеството на естествената светлина и ще я направите по-голяма и по – светла.

Не забравяйте и дизайна на тапетите в хола, които допълват цялостния облик на хола.

Но тъй като снимките говорят по- добре от всичко, ето няколко примера за компактни перфектно декорирани всекидневни стаи.

1. Заложете на малък диван, който е достатъчно комфортен, но без да заема място 2. Инвестирайте в мултифункционални мебели

3. Привлечете вниманието от вратата4. Декорирайте вертикално

5. Малката етажерка винаги е добро решение6. Дори и подпокривното пространство се превръща в уютна стая

7. Съчетавайте текстури

8. Не забравяйте значението на светлината

9. Ако имате интересни вещи – покажете ги

10. Съчетайте различни карета за по – интересен ефект

11. Разсейте окото с класически мебели

 

12. Използвайте максимално пространството под стълбите

13. Подчертайте оригиналните елементи

 

Сподели: