5 стъпки към създаването на подреден дом

Планирайте, планирайте, планирайте

1100

Когато влезете в чист дом, първото, което забелязвате, е спокойната и уютна атмосфера. 

Дори и да не сте минималист, внимателният избор и позиционирането на мебелите, заедно с няколко прости декоративни трика, ще ви помогнат да постигнете оригинален и запомнящ се стил в дома ви.

1. Започнете с подхода "по-малкото е повече"

 

Преди да купите нещо ново, преценете доколко наистина имате нужда от него и как то ще се впише в пространството. Също така е добра идея да планирате съхранението му според шкафовете и мястото, което имате. Обмисляйте доколко даден елемент ще даде добавена стойност на стаята и ще я допълни.

2. Помислете за пространственото планиране

Когато обзавеждате определена стая и дори дома си, мислете за пространството и за това да оставите достатъчно място на въздуха да циркулира. Уверете се, че мебелите са така разположени, че да не спират пътя и да не пречат при преминаване от единия край на стаята до другия. Ако не сте убедени, начертайте мислено разположението им в помещението. Не забравяйте да измерите с точност, за да не се окаже, че няма да се поберат.

3. Избирайте мебели с повече от едно приложение

Красивите и големи мебели от естествено дърво със сигурност ще стоят много добре във всеки дом, но по – малките и мобилни ще добавят по -  рационализиран ефект. Не забравяйте, че шкафовете и гардеробите не са единственото решение за събиране на вещи, тъй като някои дивани и фотьойли имат опция за съхранение. "

4. Бъдете гъвкави

В пространства с отворен план се стремим да създаваме зони, които да се обособят според начина, по който се използват. В голямо жилищно пространство можете да преместите стелаж от стената и да го използвате, за да разделите помещението. Модулен диван пък е идеален, за да разделите трапезарията от хола. Ако нямате възможност за мебели – разделител, сложете килим.

5. Избор на декорацияОформлението зависи не само от правилното планиране на мебелите, но и от палитрата. Концентрирайте се върху спокойните цветове за стените и тапетите, и ограничете аксесоарите до няколко обекта като акценти. Възползвайте се максимално от наличната естествена светлина, тъй като тя ще отвори визуално стаята и ще подчертае мебелите. Придържайте се към леките завеси на прозореца, като не забравите, че трябва да са достатъчно дълги, за да направят стаята визуално по – голяма, но и да могат да се отварят, за да може да пускате дневна светлина.

Сподели: