Как да направите малкия хол да изглежда по - голям

Лесен начин да постигнете стил и функционалност  

2147

Забравете за претъпканите стаи

Подредените стаи са и по – уютни. Ако каните често повече гости, забравете за секционни дивани. Заложете на по-малки табуретки, които може да съберете около масата. Например може да изберете диван за двама, два стола и повече възглавници. Избирайте мебели с прав профил, изчистени, с повдигнати крака. 

Играйте с архитектурата

Малката стая винаги има начин да изглежда по – широка и функционална. Например ако имате кът, който е неизползваем, сложете пейка или маса. Ако имате интересен детайл като камина или таван с орнаменти, подчертайте ги. Сложете голям полюлей, който да привлече вниманието към тавана, картина над камината, която да се превърне във фокусна точка или елегантни пердета с вертикални райета, които да удължат визуално помещението.

Работете нагоре

Опитайте се да подчертаете височината на стаята, за да я направите са изглежда по – голяма. Така например, не пренебрегвайте пространството на стената точно под тавана. Монтирайте щори или завеси възможно най-високо, за да направите прозореца да изглежда величествен. Оформете група от произведения на изкуството или снимки, които да достигат до тавана. Или закачете перваз на около 45 см под тавана и боядисайте стената в сходни цветове.

 На пластове

В малката стая трябва да можете да играете с пластовете. Например сложете конзолна маса или нисък скрин на гърба на дивана, за да подредите отгоре аксесоари, да сложите лампа или да имате място, на което да подреждате напитките си. Под масичката за кафе сложете възглавници за сядане, за да имате допълнителни места за сядане. Библиотека с книги може да бъде елегантен фон за бюрото.

Общи елементи

Понякога малкият хол може да служи за антре, домашен офис или трапезария. За да инкорпорирате всички тези функции, ги свържете с общ цвят или декоративни елементи – килимът на коридора с килима в хола, с възглавниците на столовете с тези на дивана. Когато зоните са свързани се създава чувство за сплотеност. 

Сподели: