Цветови схеми за всекидневна с характер

Любимият цвят говори за вашата индивидуалност и повишава настроението 

2301

Знаем, че неутралните цветови схеми дават много възможности за игра и комбинация на аксесоари и мебели и че са като празно платно, върху което може да рисувате. Все пак цветът в една стая има особено въздействие. Той може да повлияе на настроението ни, да ни накара да се усмихнем, отразява нашата личност и характер, говори за нас. Ето защо понякога малко дързост и смелост, налагането на определен нюанс в хола може съвсем да не е лоша идея. От IdealHome показват как различните цветове въздействат и ни съветват какви схеми да изберем, за да създадем всекидневна с характер.

Цветовете, които виждаме в природата, като небесно синьо и спокойно зелено оказват успокояващо въздействие върху нас. Червеното ни стимулира, а жълтото вдъхновява и отваря въображението и креативността ни.

Ключът към декорирането с един цвят на стените и мебелите, е да се използват различни нюанси на един и същи цвят заедно, като ябълково зелен диван в комбинация с маса в изумрудено. Вариант е да смесвате текстури, например комбинация на матова боя върху стените като фон на лъскава лампа.

Искате ли да създадете драматичен и модерен външен вид? Боядисвайте стени в тъмно синьо и изберете мебели в ярки нюанси.

Опитайте да комбинирате шарки с определени цветове - защо не заложите на красиви тапети  със сребърни мотиви в съчетание с модерен, нисък диван в ярък коралов цвят? Съвременните дизайни на килими и черги са друг начин да добавите жизненост към интериора.

Много актуални са и пастелните нюанси бледо синьо, розово или лилаво, които се връзват перфектно с раирани или цветни аксесоари.

За повече вдъхновение вижте предложенията за цветни схеми в хола:

Тюркоазен акцент

Хармония в стаята

Сладко докосване с пастелни цветове

Запълнете стените с рафтове

Бъдете дръзки със синя стая

Тъмни нюанси за повече елегантност

Цветовете на земята

Многоцветно решение

Игра на шарки

Вариант с оранжево

 

Сподели: