Къде и как да поставите телевизора в къщата

Ръководство и съвети  

2532

Всичко в къщата трябва да има свое място. И дори да не се смятате за перфекционисти или непоколебими консерватори, въпросът за местоположението на телевизора може да бъде загадка.

Идеи за гипсови рамки за телевизораНетрадиционни, но много идейни предложения  

Ето как да му намерите правилното място в хола, спалнята или кухнята. Примерите са за малък апартамент - площ от 40 до 65 метра, а големината на телевизора - от 22 до 28 инча.

Като начало, няколко общи правила за слагането му за всяка стая:

20 идеи за мястото на телевизораОтдайте му нужното внимание

-        желателно е телевизорът да е на височина около метър от пода - така че да не се закрива от мебели и екранът да е на нивото на очите;

-        разстоянието до телевизора не трябва да бъде по-малко от 1,5 метра;

-        по-добре е да не поставяте екрана срещу прозореца - има голям риск, че поради отблясъци в слънчев ден може да не видите нищо. Ако обаче ситуацията не ви позволява да позиционирате телевизора по различен начин, затъмнените завеси (непроницаеми за светлина) ще ви помогнат.

Дневна

Всекидневната, като правило, е основната зона за гледане на телевизия, така че трябва да го позиционирате тук възможно най-удобно. Не забравяйте, че височината на екрана зависи преди всичко от височината на мебелите в стаята. За да разберете по-добре на какво разстояние от пода да окачите телевизора, направете следното:

Седнете на мястото, от където ще гледате екрана. Отпуснете се, затворете очи и си мислете за нещо хубаво. Отворете очи и погледнете стената, където планирате да поставите телевизора. Тази точка на стената, където погледът ви „се приземява“, е приблизителната среда на екрана.

По-добре е да подредите мебелите в хола в полукръг от телевизора, за да може да бъде удобно за всички. Но ако по някаква причина (независимо дали е подредбата на мебелите или функциите на интериора) не можете да организирате телевизионен амфитеатър, използвайте специални TV крепежни елементи, които ще позволят на телевизора ви да "гледа" в различни посоки.

Спалня

За да определите местоположението на телевизора в спалнята, направете същото „упражнение за медитация“, описано по-горе. Просто правете това не докато седите, а легнете. Телевизорът в спалнята може да бъде окачен и на скоби, за да спестите място.

Кухнята

Събуждайки се сутрин, отидете в кухнята и, като си приготвите силно кафе, погледнете стената, предназначена за монтиране на телевизора. Мястото, където погледът ви попадне в първите секунди е приблизителната среда на екрана.

В кухнята, както във всяка друга стая, позицията на телевизора е условно понятие. Следователно, най-добрият начин да определите местоположението му е да следвате собствената си визия.

20+ идейни проекта за телевизора на стенатаПревърнете уреда във фокусна точка
Сподели: