6 причини да се откажете от отворения план в апартамента

Той не винаги е най-доброто решение

11263

Днес е много модерно да обзаведе апартамент в отворен план – т.е. да имаме две или три стаи в едно. Но колкото и примамлива да изглежда идеята за студио, все пак трябва да претеглите плюсовете и минусите.

Кухни с отворен планДве помещения в едно

Ето няколко причини да НЕ избирате подобен тип оформление.

1. Мирише на храна

19 проекта с отворен план жилищаЖивот без стени  

Едно от най-често срещаните оплаквания на собствениците на студио апартаменти е миризмата на храна, която се разпространява из целия апартамент по време на готвене и остава дълго след него. Особено неприятно е това за дивана, чаршафите и завесите. Мощният абсорбатор позволява частично да разрешите проблема, но по време на работа създава много шум.

2. Липса на лично пространство

Друг недостатък на апартамент с отворен план е липсата на стени и на уединение. По време на събирания с приятели всичко ще бъде на показ, а в ежедневието, пригответе се да участвате във всички дейности, които кипят около вас.

3. Големи разходи за отопление и охлаждане

Тъй като студиото няма отделни стаи и зони, трябва внимателно да се обмисли частта,  свързана с отоплението и охлаждането на апартамента. В обикновен апартамент можете да регулирате температурата в стаята, където прекарвате най-много време, но в студиото трябва постоянно да отоплявате голяма площ.

4. Поддръжката

Ако мечтаете за моден план с отворен план, пригответе се да отделите много усилия и време за почистване. По един или друг начин на едно място имате две стаи за почистване – кухня и хол, детска и хол или спалня и хол.

5. По-малко места за съхранение

Студио апартамент изисква минимален брой стени и съответно по-малко места за организиране на системи за съхранение. Да, студийните апартаменти са най-добре проектирани в стила на минимализма, който не понася голям брой рафтове и шкафове.

6. Ниво на шум

В апартамент с отворен план нивото на шума е много по-високо, отколкото в нормален. Поради липсата на стени, звуците на работеща пералня или, миялна машина, телевизор или уредба се смесват.

7 причини да изберете отворените рафтовеТе имат повече ползи отколкото може да предположите  
Сподели: