20 идеи за мястото на телевизора

20 идеи за мястото на телевизора

Почти няма дом, в който да няма телевизор. Поне по един. Това е уредът, който е сред първите неща, които купуваме когато обзавеждаме дом. С последните модерни и красиви модели, телевизорът се превръща дори в бижу в дома ни и често се явява фокусна точка в стаята.

И тъй като телевизорът се оказва изключителна важна част от цялостната визия на помещението, е нужно да му отдадем необходимото внимание и да го позиционираме на специално място.

Предлагаме ви няколко идеи за шкафа, стойката и като цяло за мястото на телевизора в стаята.

Тъй като уредите могат да варират като цвят, размер и стил, е хубаво да съобразите с дизайна на стаята. Ако харесвате минимализма, помислете за телевизор на стената. Ако сте традиционалисти, заложете на специална масичка или на секцията.

Понякога телевизорът може да заеме специална ниша в стената или да допълва откритите рафтове.

Когато избирате шкафа за вашия телевизор съобразете с наличието на картини и снимки наоколо, за да не се получи претрупване. Ако стената, на която е уредът е стена – акцент – ще стои ли добре. Съобразете и големината на телевизора  - огромен в малко помещение или прекалено малък в голяма стая, е недопустимо. Мислете и за отстоянието от дивна до телевизора.

Общоприетият начин за установяване на правилния размер Full HD телевизор за определена стая е да измерим разстоянието от телевизора до дивана в метри и след това да умножим полученото число по 25, за да получим размера на телевизора в инчове.

 

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...